צורך בניתוח הידרוצלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/04/2015 | 10:00 | מאת: נועה

שלום דר', בני נולד בשבוע ה-34 במשקל 2.800 ובבריאות תקינה. היום, כשהוא בן שנה (בריא וזוחל), אנחנו נמצאים במעקב אחרי הצטברות מים מאשך שמאל, תופעה שמאוד הצטמצמה אחרי טיפול אוסטאופתיה, אבל טרם חלפה (זאת לדברי כירורג ילדים בשניידר). בשלב זה המליצו לנו על ניתוח. אשמח לשמוע דעתך בסוגיית הדחיפות לניתוח זה, האם כדאי/לא כדאי לחכות, והאם יש דרכים נוספות לסייע לגוף בטיפול עצמאי בבעיה זו בגיל זה ? שבת שלום, נועה.

שלום, דחיפות בודאי שאין אך צריך לראות ולהתרשם.לרוב אנחנו מחכים עד גיל שנה לביצוע הניתוח. אם עדיין מדובר בהידרוצלה קטן ניתן להמתין עוד זמן.בכל מקרה אשמח לראות את התינוק ולעזור לכם לקבל החלטה.

27/04/2015 | 08:43 | מאת: נועה

תודה לך , בהחלט נשמח לחוות דעתך ועזרתך בנושא.

מנהל פורום רפואת ילדים