טלסמיה מיינור ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/03/2015 | 15:58 | מאת: שרית

שלום רב! בני בן 12 עם טלסמיה מיינור וחוסר ב= g6pd. בבדיקות האחרונות ההמוגלובין היה 9.9. בדרך כלל אין לו תאבון אך אני משתדלת לבקש ממנו שיאכל יותר. השנה עלה לחטיבת הביניים ועלה נושא הטיולים השנתיים. יש לציין שבבית הספר דוגלים בטיולים של מס' ימים עם מס' קילומטרים לא מבוטל (10-12 ק"מ ליום) ובישול עצמאי. אני מאוד מוטרדת מכך שבני עתיד לצאת לטיול בן 3 ימים שכל יום עליו ללכת כ- 10 ק"מ ליום בנוסף לתזונה לקויה בימים הללו ואני שוקלת אולי כדאי שלא יצא בכלל לטיול למרות ההיבט החברתי. מה דעתך בנושא?

שלום, לדעתי הוא יכול לצאת לטיול ללא מגבלה. במידה ויהיה עייף יודיע על כך למורה. לא צריכה להיות לו מגבלה ברמות כאלה של המוגלובין

מנהל פורום רפואת ילדים