שפתיים פנימיות סגורות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/03/2015 | 14:23 | מאת: מיקי

ביתי בת שנה ו9 חודשים. בבדיקה אצל רופא החודש נאמר לי כי יש לה שפתיים פנימיות סגורות והומלץ על אוביסטן. שאלותיי: 1. האם לא כדאי לתת לטבע לעשות את שלו? האם לא אמור להיות מצב שהשפתיים סגורות על מנת להגן על פתח הנרתיק מכניסת צואה וזיהומים? זה לא נפתח במהלך הזמן? אני חוששת ממתן הורמונים לילדה כל כך קטנה וכן מההתעסקות במקום שכבר נראה שהיא מסרבת שייגעו לה שם ומהפחד גם לא רוצה שנחליף טיטול. מה אתה יכול להגיד לי על ניסיונך בעניין? הבנתי שהטיפול באוביסטן ממילא לא תמיד עוזר...

שלום, אני בהחלט נגד הטיפול באובסטין כיון שזה הורמון ויש לו תופעוןת לואי. אני מציע טיפול של שנייה וחצי במרפאה לפתיחת השפתיים. אתם מכינים אותה בבית עם משחת אמלה מאלחשת מקומית ופותחים את ההדבקות. קל מהיר ופשוט. רצוי בהחלט לפתוח את ההדבקות כיון שככל שזה נשאר זמן רב יותר יותר קשה להפריד אותה.

מנהל פורום רפואת ילדים