אי שקט וצואה עם ריח חריף

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/03/2015 | 18:04 | מאת: אלה

תינוק בן חודשיים בהנקה מלאה. ביומיים האחרונים סובל מאי שקט ובוכה הרבה, בייחוד במהלך הנקה. נראה קצת כמו אי שקט של גזים אבל קורה כבר מתחילת ההנקה ובשעות שהוא בדרכ רגוע. היום שמתי לב שחיתולים שלו בהם יש גם צואה הם בעלי ריח חריף וחזק מאד. כמו ריח של אמוניה (ריח שלי עצמי יש כשאני חווה דלקות בדרכי השתן..). אין חום. לציין כי אני נוטלת כבר 9 ימים אנטיביוטיקה בשם רוליד עקב שיעול קשה שהיה לי. היום זה היום האחרון לנטילת התרופה. שאלות - האם יש סיבה לדאוג? האם הריח הרע בצואה ואי השקט נגרמו מהאנטיביוטיקה? האם צריך לגשת לרופא?

שלום, בהחלט יתכן והשינוי בריח נובע מהאנטיביוטיקה שנטלת. האי שקט מסביב להנקה יכול להיות גם מרפלוקס. בכל מקרה תראי מה יקרה כשתתרחקי מהטיפול האנטיביוטי. אם התופעות ימשכו גם בעתיד יש מקום לשקול טיפול לרפלוקס.

מנהל פורום רפואת ילדים