תינוקת בת 7 חודשים יורד במשקל ולא גודלת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/03/2015 | 20:54 | מאת: הגר שטיין

שלום ד"ר שינהר יש לי בת בת 7 חודשים וחצי. לפני כשבוע וחצי היינו במעקב טיפת חלב וגילינו כי היא ירדה כמעט 500 גרם במשקל והיא איננה גדלה כלל בגובה, ראש גדל בשלושה מ"מ. הבדיקה לפני הייתה לפני כחודשיים. היא ירדה מאחוזון 50 לאחוזון 5. התזונה שלה בנויה מהנקה פעמיים ביום, שתי ארוחות מוצקים וארוחת דייסה. היא אוהבת לאכול ומסיימת את האוכל בכיף מנות מכובדות לגודלה הפיצפון. אני מרגישה כאילו היא ממשיכה לרדת במשקל ואני מתחילה להיות מאוד מודאגת. לפני כשבוע עשינו בדיקות דם ובנתיים ספירת הדם הייתה תקינה, ברזל, חלק מהורמון הגדילה ואנחנו מחכים להמשך תוצאות. הרופאה (בצדק) לא אומרת יותר מידי אבל אני נשארת עם הגוגל ועם המחשבות. מה כן אפשר לומר על המצב? האם יכול להיות כי היא נעצרה ואח"כ תמשיך לגדול כרגיל? האם בהכרח יש בעיה? בנוסף יש לה אסתמה קלה של העור. היא איננה חולה הרבה, תינוקת חייכנית, פעילה.... תודה רבה על הקריאה ותשומת הלב. מחכה לתשובתך. הגר

שלום, יתכן וחלב האם שלך אינו איכותי מספיק ואינו עוזר לה בגדילה. הייתי עובר במיידי לפורמולה ולדעתי היא תעלה במשקל.

מנהל פורום רפואת ילדים