מינון אדויל לילדים גדולים לעומת מינון אדויל למבוגר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/02/2015 | 14:37 | מאת: סימונה

אדויל ממליצים לילדים בגיל 10-11 לצרוך 15 מל שהם 300 מג איבורופן. בעוד שכדור אדויל למבוגרים יש רק 200 מג איבורופן. למה לתת לילדים מינון גבוה יותר, האם זה בגלל שזה מגיע בסירופ ומתעכל באפן שונה? כלומר אם הילד בולע כדורים, אז הכדור עדיף? מה המלצתכם?

שלום, המניון נקבע לפי המשקל. המניון הוא 10 מ"ג לק"ג משקל. הכדור של 200 יכול להיות בהחלט מעט מדי עבור מבוגר של 70 ק"ג.את הכדור החזק יותר של אדוויל קונים אצל הרוקח ולא על המדף. את המינון הנמוך קונים ללא מרשם על המדף.

28/02/2015 | 10:44 | מאת: סימונה

אני הופתעתי מהעובדה שלי שאני שוקלת 60 קג ו 200 מג מספיק בדרך כלל, אבל לילד ששוקל 38 קג אדויל ממליצה 300 מג ללא אישור רופא. אני חושבת שאנשים צריכים לדעת שהמינון המומלץ לילדים הוא יחסית גבוהה.

מנהל פורום רפואת ילדים