לשון קשורה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/02/2015 | 18:31 | מאת: מוריה

שלום רב, בני בן שלושה שבועות מאוד מתקשה לינוק. הוא לא תופס טוב את השד ופוצע אותי. אני כבר שלושה שבועות שואבת בשבילו חלב אם אבל גם זה לא פשוט ולא משאיר זמן לילדים הגדולים שלי. יועצת הנקה ששכרתי אמרה שיש לתינוק לשון קשורה. רציתי לברר כיצד ניתן לאבחן לשון קשורה? האםציש לכך השלכות מעבר להנקה? האם זו אבחנה נפוצה? מה הטיפול בלשון הקשורה? תודה מראש!

שלום, בהחלט יש אפשרות שזאת הבעיה. אני מטפל בבעיה ומאבחן אותה ע"י בדיקת התינוק. אם אכן הלשון קשורה זה מפריע בהנקה והשחרור יכול להביא לשיפור ניכר בהנקה. בגיל מבוגר יותר זה עלול לגרום לבעיות בדיבור. ההמלצה של איגוד רופאי הילדים האמריקאי היא לשחרר את הלשון בכל מקרה שהבעיה מאובחנת. בגיל התינוק השחרור נעשה בקלות במרפאה בתוך שניות ספורות וללא כאב.בגיל מבוגר יותר יש צורך בהרדמה כללית וחדר ניתוח. אשמח לבדוק את התינוקת ולטפל בבעיה בתנאים סטריליים ובמהירות.

מנהל פורום רפואת ילדים