כאבי בטן לתינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/02/2015 | 15:35 | מאת: יערה

שלום רב, בני בן 5 חודשים סבל מבעיות עיכול (ככל הנראה) מאז לידתו. הוא אוכל תמ"ל בלבד. ניסינו מגוון תחליפים (מטרנה, סימילאק, דל לקטוז וללא לקטוז). התחיל גם טעימות. כיום נראה שהכאבים מתגברים. הוא מתפתל ומתקשת אפילו שעתיים אחרי האוכל, במיוחד משעות אחה"צ ואילך. לאחר ביקור אצל רופא מומחה הוא רשם לנו שתי תרופות לטיפול בריפלוקס- זטנק וגביקסון. בנוסף, אנחנו מערבבים דייסה באוכל שלו לצורך הסמכה. הפליטות עברו אבל הכאבים לא. הוא עדיין מתפתל, סובל ובוכה את עצמו לישון בלילה. כאשר לא נמצא אחרי האוכל, הוא חייכן ורגוע יחסית. רופאי משפחה רבים אמרו שזה יעבור בגיל שנה ולא ממש עזרו. אני לא רוצה שימשיך לסבול וקצת מיואשת מפנייה לרופאי משפחה (קיבלתי תשובות כגון- שיהיה אנכי חצי שעה אחרי האוכל, שהמזרון יהיה בזווית וכו', בסוף הכל עובר). מה ניתן לעשות? האם יש בדיקות שכדאי לעשות? תודה רבה, יערה.

שלום, התינוק סובל מרפלוקס וזה די ברור. אני מטפל בבעיה הזאת ע"י טיפול הומיאופתי שעוזר במרבית המקרים וגורם להפסקת התופעות שמנית. אשמח לבדוק ולעזור גם לכם.

מנהל פורום רפואת ילדים