כאבי בטן והקאות ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/02/2015 | 14:14 | מאת: זהר

שלום רב, לפני שלושה שבועות הבת שלי בת ה-6 קמה עם כאבי בטן חזקים והתחילה לשלשל ולהקיא מספר פעמים ביום. השלשול נמשך מספר ימים. ונרגע מעט. לאחר כ- 4 ימים נוספים שוב התחילה לשלשל ולהקיא. הרופאה נתנה לה פרוביוטיקה וביקשה לבצע תרבית צואה. מכיוון שדווקא בשעות הבוקר לא הייתה לא צואה לא הצלחנו לבצע את התרבית ושוב לאחר יומיים המצב נרגע ואפילו הייתה לה עצירות למשך 3 ימים. היום בבוקר (לאחר 4 ימי הטבה) קמה בבוקר עם כאבי בטן חזקים והתחילה להקיא. הקיאה 3 פעמים ללא שלשול ואומרת שכואבת לה הבטן מאוד. הרופאה שלחה אותנו לבדיקת דם ואמרה שנבצע את בדיקת הצואה. שאלותיי הן: מה הבעיה יכולה להיות, שהולכת וחוזרת ב 3 שבועות? מה נעשה אם דווקא בשעות הבוקר אין לה צואה לשם ביצוע הבדיקה? אני מאוד מאוד מאוד מודאגת תודה רבה זהר

שלום, אני מבין בהחלט את הדאגה. לא ציינת מה מצאו בבדיקת הבטן. יש וירוסי בטן שמתנהגים כך אך לא אופייני. היתי בכל זאת שולח אותה לצילום בטן וUS של הבטן כדי לשלול בעיה אורגנית כלשהי

מנהל פורום רפואת ילדים