סימנים כחולים ברגליים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/10/2014 | 17:05 | מאת: מיאב

שלום רב, ביתי בת 5.5. עקב סימנים כחולים מרובים ברגליים נשלחה לבדיקות דם. ישנן כמה תוצאות חריגות שאני מודאגת מהן: alkp-349 ast- 39 fe-iron - 47 neutrophils- 28.8 limphocites- 59.4 py-12.3 INR- 1.1 יתר בדיקות הדם תקינות. רופא הילדים חושד בחוסר בויטמין k ומבקש לעשות בדיקות נוספות הטעונות אישור קופח. הוא אינו מפרט איזה בדיקות. שאלתי - האם יש ממה לדאוג, מאחר ואנחנו מאוד מודאגים והרופא אינו מספק לנו תשובות. תודה מראש

שלום, סה"כ רוב הביקות תקינות לגילה. הבדיקה היחידה שקשורה למנגנון הקרישה זה ה INR המוגבר 1.1. זה יכול להסביר את הנטייה שלה לשטפי דם. בהחלט יתכן ויש צורך בויטמין K שקשור לקרישת הדם. לא צריך להיות בלחץ אלא להשלים את הבירור

מנהל פורום רפואת ילדים