המוגלובין נמוך בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/10/2014 | 15:35 | מאת: אמא

שלום הבן שלי בן 10 חודשים. לאחרונה ביצענו ספירת דם וקיבלנו תוצאות חריגות: המוגלובין 10.4 MCV 70 MCH 22.9 RDW 15.4 לימפוציטים 65.9 המטוקריט 31.7 הרופאה המליצה להעלות את מספר הטיפות ברזל שהוא מקבל ל11 טיפות (שוקל 10 קג). אני רוצה לציין שאני כן מנסה להעשיר לו את התפריט עם מזונות שמכילים ברזל. אשמח לשמוע את חוות דעתך- איך הגענו למצב כזה למרות הקפדה על תזונה ועל טיפות (6 טיפות עד עכשיו)? האם להגדלת המינון יש באמת תועלת? האם יכולות להיות תופעות לוואי? תודה!!

שלום, זהו אינו מצב חריג. תנו לו את הטיפות כפי שהומלץ או תקנו לו ברזל טבעי לתינוקות בבית טבע. הוא נספג טוב יותר ללא תופעות של עצירות.

מנהל פורום רפואת ילדים