ריפלוקוססמוי?! ואינפמיל AR

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/09/2014 | 09:00 | מאת: מעיין

שלום הבן שלי בן חודש וחצי החל לאחרונה לפלוט כמויות לא גדולות מהאף ומהפה, הפליטות היו גם לאחר 3 שעות מהאכלה ולפעמים היו מלוות במאמץ ותחושת אי נוחות מצד הילד.לא ייחסנו לנושא חשיבות היות והכמות של הפליטה עצמה הייתה קטנה. מזה כמה ימים נהיה לילד אי שקט הוא בוכה המון בנוסף שמנו לב כי יש לו חתיכות אוכל על הלשון. הלכנו לרופאה אשר אמרה שכנראה מדובר בריפלוקוס סמוי וזה גורם לילד כאבים בוושט וחוסר נוחות ונתנה לו אינפמיל AR חשוב לציין כי הילד אוכל סימיליאק ואינו ירד בכמות האוכל וכן עולה במשקל יפה. אני קצת מפחדת לתת לו את האינפמיל היות והבנתי כי זה כמו בטון בקיבה ועושה הרבה כאבי בטן אני לאנרוצה להחליף את הבכי של בריפלוקוס לבכי של כאבי בטן... מה ניתן לעשות ? האם זה שאני לא נותנת לו את האינפמיל יכול להזיק לו? האם ניתן לתת לו פעם אחת ביום ארוחה מלאה של אינפמיל ובשאר היום סימילאק?? חשוב לציין שהילד לא ישן טוב עושה קולות שקשה לו לנשום וכאילו יש לו טעם חמוץ בפה מה שהגביר את החשד של הרופאה כי מדובר בריפלוקוס סמוי

שלום אכן מדובר ברפלקס והחשש שלך מהאנפמיל אינו כה מוצדק. הוא אינו גורם לכאבי בטן אלא לעצירות וגם זה פוחת עם הזמן וההתרגשות. בכל מקרה אני מטפל בילדים אלה עי טיפול הומיאופתי שבמרבית המקרים פותר את הבעיה לחלוטין תוך זמן קצר. אשמח לעזור

מנהל פורום רפואת ילדים