תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/09/2014 | 09:27 | מאת: שיר

שלום רב בני בן שנתיים. מזה כשבוע חולה בוירוס (כך הרופא הגדיר זאת). מעין צינון, עם הקאות ושלשולים. עקב חשד להתייבשות הגענו למיון ילדים, שם נערכו בדיקות דם מקיפות. כולן היו תקינות למעט תפקודי כבד גבוהים (אנזימי הכבד קרובים ל1000). נאמר לנו כי ייתכן והדבר נובע מהוירוס, אך נותרנו מודאגים. מה המשמעות בעצם של תפקודי כבד גבוהים כל כך? האם ייתכן שמדובר במחלתכבד שלא התגלתה קודם לכן? האם ממצא זה שכיח בילדים בגילו? תודה מראש על תשובתך!

שלום, בהחלט יכול להיות כחלק ממחלה וירלית. יש לחזור על הבדיקה בעוד 2-3 שבועות כאשר הוא בריא לחלוטין.

מנהל פורום רפואת ילדים