אסימטריה במבנה הראש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/09/2014 | 11:29 | מאת: מרטין

שלום, יש לי ילדה בת שנה ו8. יש לה אסימטריה בראש כמעט מרגע הלידה (אם לא מרגע הלידה ממש). רופה הילדים שלנו אמר שזה העדפת צד ואמר שזה יעבור תוך כשנה. כשהתינוקת הייתה בת כהרבעה חודשים השפזנו אותה בשניידר עקב זיהום וכששאלנו על זה אמרו לנו אותו דבר. לאחר שהילדה הייתה בת שנה והאסימטריה נישארה שאלתי את הרופה שלנו על זה והוא אמר שאין מה לעשות. כרגע האסימטריה עדיין קיימת, אומנם במידה פחותה ולא ממש ניראת עם שיער, אבל קיימת. אין לזה תופעות אחרות שקראתי עליהן ברשת כמו זחילה, אכילה, העדפת פעילות בצד מסויים. יש לי ילדה גדולה ממנה בת 4.5 ולא נירא לי שיש שוני מהותי מבחינה מוטורית ביניהן באותו גיל. אני עדיין דואג אבל האם יהיו לזה השלכות בריאותיות בעתיד? תודה על התשובה, מרטין.

שלום, אין לזה כל השפעות עתידיות וזה לא דורש כל התיחסות או טיפול.

16/09/2014 | 11:17 | מאת: מרטין

מנהל פורום רפואת ילדים