הרחבת אגן כליה.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/09/2014 | 12:34 | מאת: אילנית

בני (8 חודשים) עם הרחבת האגן כליה עוד מטרם לידה לאחר מעקב של כל כמה חודשים אוטרא סנואד הרופא הארולוג איתו אני בטיפול המליץ לעשות בדיקת הדמיה גרעינית...הבנתי כי הוא יקבל תרופה בשם TRICLOFOS SODIUM 500 MG .אשמח לדעת מה זה אומר ואם זה מסוכן ?? וכל מידע שיש לך לגבי זה.. אני מאוד מאוד חוששת בבקשה עזרתך. תודה רבה אילנית

שלום, זהו מיפוי כליות דינמי ומראה על התפקוד של הכליות. בדיקה ללא סיכון וללא סיבוכים. חשוב לבצע.

30/09/2014 | 08:50 | מאת: אילנית

רשום בתוצאות כי התרומה היחסית לתפוקד כיילתי כללי 46% מימין ו 56% משמואל. ואף כתוב כי כליה שמואל עם החרבה לא ניכרת של המערכת המאספת ואגן חוץ כלייתי תפקוד וניקוז טובים. האם ישנה בעיה או צרוך בהתערבות כירוגית ? תודה רבה על עזרתך שנה טובה והמון ביראות לכולם.

מנהל פורום רפואת ילדים