שאלה דחופה - הילד נפל בגן ונהיה אפאטי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/09/2014 | 14:13 | מאת: אמא מודאגת

הנכד שלי בן שנתיים ושלושה חודשים נפל בגן מהנדנדה לפני כיומיים (הסתירו זאת מביתי ולא דיווחו לה על כך באותו היום).ומאז הוא הפך אפאטי: שמח לקראת אימו מאוד אך אפאטי או אינו חיוני לגבי יתר האנשים והגירויים (מצב שהלך והשתפר ועליי לבדוק האם חיוניותו חזרה במלואה). היות שצוות הגן הסתיר את הנפילה מביתי והיות שהוא נמצא בתהליך גמילה מהחלב- בתי שייכה את האפטיות כסימפטום טבעי הנלווה לתהליך הגמילה. . .. אלא שלאחר שנודע בדיעבד כי נפל בגן אני לא בטוחה שהאפטיות נגרמה מתהליך הגמילה , שאלתי היא: היות שאיננו יודעים דבר לגבי אופן הנפילה האם נחבל בראש וכו'.האם ייתכן שהאפטיות שלו נבעה מחבלה בראש (שייתכן שנגרמה באותה נפילה בגן)? אם כן- מה עליי לעשות? האם יש בדיקות כלשהם המעידות על כך שנחבל בראש? האם ייתכן שעבר זעזעוע מוח? תודה על העזרה

שלום, אם היה זעזוע מוח משמעותי היו גם הקאות ואיבוד הכרה. בהחלט יתכן והיה משהו קל שחלף ולכן אינו דורש בירור או התיחסות מיוחדת.

מנהל פורום רפואת ילדים