סטרפטוקוק ופריחה לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/09/2014 | 19:04 | מאת: אסתר

ביתי בת תשעה חודשים היתה עם חום גבוה (39.8 מעלות) במשך יומיים. הרופאה לקחה לה משט גרון שיצא חיובי ונתנה לה מוקסיפן. לאחר יומיים התפתחה מעין פריחה בכל הגוף. רופא שראה אותה אמר שזו אינה פריחה אלרגית למוקסיפן (זו פעם ראשונה שהיא מקבלת אנטיביוטיקה) אלא פריחה שנוצרה כתוצאה מהחיידק וכן הוסיף שבגיל כזה אין צורך לתת אנטיביוטיקה גם כאשר יש חיידק. אשמח להבין את נושא הסטרפטוקוק אצל תינוקות כיון ששמעתי מרופאים שונים דעות שונות וכן לדעת האם אכן אין לחשוש מהפריחה לגבי המשך הטיפול. תודה מראש.

שלום, גם אני לא הייתי מתרגש מהפריחה וכן הייתי ממשיך את הטיפול בנוכחות חיידק וחום.

מנהל פורום רפואת ילדים