חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/08/2014 | 15:02 | מאת: אירית

היום קיבלה ביתי בת השנה ושבוע חיסון מחומש של גיל שנה וחיסון נגד זיהומים פנוימוקוקים (סה"כ 3 זריקות- אחד בכל רגל ואחד בזרוע). לאחר מתן המנות, אחות טיפת חלב שביצעה את החיסון אמרה שעשתה טעות ונתנה לילדה מנת חיסון שלא היתה אמורה לקבל. לפי מיטב הבנתי, האחות הזריקה לה גם מנת "דחף" שלא היתה אמורה לקבל היום אלא רק באוקטובר. האחות אמרה שאין לזה משמעות גדולה מידי ונצטרך לקבל את מנת הדחף בפעם נוספת בעוד כחצי שנה שוב. לא נתתי אמון רב מידי באחות כשאמרה לי שקבלת המנה המיותרת אינה משמעותית ואינה מסוכנת, אך אינני שקטה. מלבד לעניין שהתנהלות האחות היתה בלתי תקינה, האם יש מקום לדאוג לתינוקת אשר קיבלה חיסון מיותר?

שלום, לא נראה לי שיש מקום לדאגה מיוחדת. המנה הנוספת שהיא קיבלה לא תעשה לה כל דבר רע.

מנהל פורום רפואת ילדים