דלקת בלבלב - בן 9 שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/08/2014 | 06:54 | מאת: דניאלה

שלום, לפני כארבעה חודשים בני בן ה-9 חלה בדלקת בלבלב. עד היום לא ידוע מה היו הסיבות לדלקת. חודש לאחר גילוי הדלקת, בדיקות חוזרות של בדיקות דם ןאןלטרה סאונד, הראו שהדלקת חלפה. לפני כחודשיים רופא המטפל ביקש להשלמת האבחון לשלוח בדיקה צוואה שנקראת אלסטס. לפני כיומיים קיבלנו תשובה שהערך נמוך. התוצאה היא 15,כאשר הערך התקין הוא מעל ל-200. אני ממש מודאגת כי מחיפוש באינטרנט, קראתי שמדובר בתפקוד של הלבלב. שכחתי לציין ממצא נוסף, שבדיקות אחרונות הראו על כולסטורול וטרגלצרדים גבוהים. אודה לך אם תוכל להסביר לי מה המשמעות של התוצאה החריגה של האלסטס. תודה דניאלה

שלום, הבדיקה יכול הלהראות שעדיין הלבלב לא חזר לפעילות תקינה כולל הערכים הגבוהים של הטריגליצרידים והכולסטרול. בכל מקרה חשוב שהוא יהיה במעקב של רופא גסטרו לילדים ואנדוקרינולוג.

מנהל פורום רפואת ילדים