אבחון צליאק בבן 14

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/08/2014 | 17:39 | מאת: נועה

שלום בשל קשר משפחתי (האחות של אבא שלו והבן שלה סובלים מציליאק (ומחסר IGA מולד )) חשבנו על בדיקה , מדובר בנער בן 14.5 וסובל מתדירות גבוהה של יציאות כ- 3 ליום (בשנה אחרונה) , ומשקלו 45 ק"ג גובהו 162 ס"מ (סופי - סיים גדילה לאחר בדיקות מתאימות ) הרופאה שלחה לבדיקת דם יחידה בקשר לצליאק : שזו התוצאה IgA Deficiencyשם Non-deficient תוצאה Anti-tTG IgA <0.5 U/mL מה תוצאה זו מלמדת , לא מובן לי מה פשר "Non-deficient ", ומדוע אין ערך מספרי ? שאלה נוספת : התוצאה של FERRITIN 25.6 NG/ML (ערכי הייחוס 22-322 ) האם הוא לא נמוך עד כמעט מחוץ לתחום בצורה שצריכה להתחיל להדאיג ? בברכה

שלום, התוצאה מרמזת על כך שאין חוסר ב IgA הערך של הפריטין הנמוך מרמז על מאגרי ברזל נמוכים ויש לתת לו תוספי ברזל

מנהל פורום רפואת ילדים