גמילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/08/2014 | 13:53 | מאת: אוריין

שלום רב. בני בן 3 וחצי. התחלנו גמילה כבר בקיץ שעבר והגמילה לא הלכה חלק בכלל. היה נורא קשה. בדיעבד אני מבינה שהוא לא היה מוכן ועשיתי את זה מתוך לחץ של הסביבה. בחודשים האחרונים זה קצת השתפר אבל פתאום שוב בשבועיים שלושה אחרונים הוא מסרב לעשות קקי בשירותים. ברגע שאני מזהה שהוא צריך אני מציעה לו לחכת והוא אומר שאין לו. וזה נמשך ונמשך עד שיוצא במכנסיים. וביומיים האחרונים הוא פשוט עושה פיפי במכנסיים. אני כבר ממש מיואשת. ניסיתי הכל- לא להתייחס ולהניח לו. חשוב לציין שהוא ילד מאוד חכם ובוגר מדבר ומבין הכל כבר מגיל מאוד קטן. מה אני יכולה עוד לעשות?סליחה על אורך השאלה ותודה מראש

שלום, תופעה מאד מוכרת ולא נעימה של גמילה שלא בזמן.כרגע עלייך להתמיד ולקחת אותו לשירותים ביוזמתך לעשיית פיפי. לגבי הצואה עלייך להושיב אותו לפחות פעם ביום לאחר האוכל לנסות לעשות קקי ואם עוברים יומיים ללא יציאה יש לתת לו מרככי צואה ואז הוא לא יוכל להתאפק .סבלנות ולבסוף זה יסתדר.

28/08/2014 | 21:11 | מאת: אוריין

ממש שמחה לשמוע שזה דבר שקיים. תודה רבה לך אנסה את הדברים שאמרת.

מנהל פורום רפואת ילדים