תינוק סובל, ואנחנו איתו...

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/08/2014 | 21:07 | מאת: מתוסכלים ומודאגים

שלום, יש לנו תינוק בן חודשיים. התינוק יונק באופן בלעדי. לפני זמן מה (כחודש ואולי אף יותר) שמנו לב שהתינוק פולט הרבה (הבסיס שלנו להשוואה היא בתנו הגדולה בת השנה ושמונה חודשים). כל ארוחה הוא מהתפתל, ותוך מס' דקות מועטות אשתי נאלצת לנתק אותו מהשד. בנוסף, הוא לא שקט באופן כללי ובוכה המון, לא משנה באיזו תנוחה מחזיקים אותו וכל דרך להרגיעו לא עוזרת, עד שהוא פשוט נרדם. הפליטות שלו תכופות ולעתים זה נראה כאילו הוא ממש מקיא את כל שאכל. הפליטות יכולות להמשך גם זמן רב לאחר הארוחה. יחד עם זאת, התינוק עולה במשקל בצורה תקינה, ורופא המשפחה שלנו אמר שכל עוד הוא עולה במשקל, אין ממה מה לעשות. אנו מאוד מודאגים, התינוק סובל מאוד, ואנו סובלים עמו. האם מדובר בריפלוקס? האם יתכן כי ירש ממני (האבא) אלרגיה לחלבון חלב, וכל פעם שאשתי אוכלת מוצרי חלב, ייתכן כי פפטיד כזה או אחר עובר דרך חלב האם ויוצר תגובה אלרגית שמתבטאת כריפלוקס? (אצל ביתנו הגדולה זה התבטא בדם בצואה, אולם כיום היא בסדר ואוכלת חלב ומוצרי חלב ללא הגבלה). מה ניתן לעשות כדי להקל עליו (ועלינו...) את הסבל? תודה רבה מראש!

שלום, התמונה שאתם מתארים היא רפלוקס קלאסי. כל הסמפטומים מתאימים. אני מטפל בבעיה בעזרת טיפול הומיאופתי שמפסיק את הרפלוקס תוך זמן יחסית קצר. אשמח לעזור לכם ולהוציא אתכם מהייאוש

מנהל פורום רפואת ילדים