כתם לידה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/07/2014 | 09:31 | מאת: יואב

שלום, ביתי בת חודש, שנולדה היה לה ליד העין (בארובת העין בין העין לאף) כתם ורוד ובמהלך השבועיים האחרונים הכתם נעשה אדום וכנראה שגדל מעט הכתם בגודל של סנטימטר וחצי (לא ניתן לצרף תמונה ולכן לא צורפה). בביקור אצל רופא הילדים נאמר לי שאין מה לדאוג וזה יעבור לאחר שנה שנתיים. להלן שאלות: 1. לא מובן לי איזה סוג כתם זה (תות או יין פורט), האם העובדה שהכתם נעשה אדום יותר במהלך החודשיים האחרונים מצביעה באופן ודאי שמדובר בתות? 2. הבנתי שקירבה לעין בעייתית, האם במצב זה יש לפנות לרופא מומחה לצורך התחלת טיפול/מעקב? במידה ולא אז מתי יש לפנות לרופא מומחה? 3. מה היכולת של כתם זה להתפשט ולהתנפח? 4. באיזה גיל כתם זה עתיד להעלם והם יש אפשרות לטיפול למניעת גדילת/התנפחות הכתם תודה מראש,

שלום, הכתם נעשה אדום כיון שהוא מתמלא בדם וזה תמיד כך. קשה לי לתת לך אבחנה מבלי לראות את הממצא. לרוב הנגעים האלה נעלמים לקראת גיל 4 שנים. ניתן לזרז היעלמות של כתמים אלה ע"י טיפולים בלייזר. ניתן לפנות לאגף טכנולוגיות מתקדמות בתל השומר והם מטפלים בלייזר בנגעים כאלה.

מנהל פורום רפואת ילדים