מינון מוקסיפן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/07/2014 | 13:36 | מאת: Olga

שלום רב. רציתי לדעת האם מוצדק לתת מוקסיפן (250 מג/ 5 מל) 7 מל 3 פעמים ביום לתינוקת שמשקלה 12 קג בשל דלקת אוזניים? המינון לא גבוה מדי? הרופאה המחליפה נתנה הוראה כזאת והרופאה המטפלת אמרה שהיא הייתה אמורה לקבל 6 מל פעמיים ביום... ביום הרביעי לאחר התחלת הטיפול הופיעה פריחה מפושטת על פני הגוף שהלכה והחמירה ממש והתפשטה ממש על כל הגוף כולל פנים דווקא יומיים לאחר סיום הטיפול. האם יתכן וזאת תגובה אלרגית בגלל מינון יתר של אנטיביוטיקה? לתשובתך אודה.

שלום, אני בהחלט הייתי נותן 6 סמ"ק 3 פעמים ביום אבל גם מה שהיא קיבלה זה סביר. הפריחה אינה מהאנטיביוטיקה אלא קרוב לודאי מהמחל ההוירלית שהיתה לה

מנהל פורום רפואת ילדים