טיפול בגנטמיצין לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/07/2014 | 09:16 | מאת: ארז

שלום רב, בבדיקת שתן נמצא חיידק P.AERUGINOSA. לפני שבועיים נמצא חיידק אחר פרוטאוס מירביליס שטופל בצפורל. ברקע ליקוי שמיעה סנסורי. הוחלט על טיפול בגנטמיצין דרך הוריד במינון 90 מ"ג ליום למשך 7 ימים. ידוע כי ייתכנו תופעות לוואי בלתי הפיכות כגון בעצב השמיעה ואיזון ווסטיבולרי. האם ניתן לתת טיפול יעיל אחר ללא הסיכונים הנ"ל? בנוסף הילדה מרגישה טוב וללא סימפטומים. בדיקת השתן שנעשתה הייתה לצורך מעקב בלבד. האם ייתכן כי יש בעייה בבדיקה והטיפול מיותר? (נמצאו יותר ממאה אלף חיידקים בתרבית). האם ייתכן כי הדבקות בחיידק זה תהיה א-סימפטומטית? לא נמצאו לויקוציטים בשתן. המון תודה מראש על ההתייחסות!! ארז

שלום אכן ידוע שהגנטאמיצין פוגע בשמיעה. הטיפול האנטיביוטי צריך להיות מכוון לפי הרגישות של החיידק. אם הוא רגיש לאנטיביוטיקה אחרת יש לכוןן לסוג אחר. נוכחות של 100000 מושבות הוא חד משמעי.

מנהל פורום רפואת ילדים