ריפלוקס/גזים / משהו אחר..

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/07/2014 | 16:19 | מאת: נעמה

שלום, ביתי בת ארבעה שבועות. נולדה במשקל 2,200 ועל רקע זאת אושפזה ביחידת מעבר, שמו לה זונדה לניקוז נוזלים ,היתה בצום 24 שעות ראשונות של חייה וקיבלה עירוי גלוקוז ממנו עברה גמילה במשך כיומיים (ביממה הראשונה היו 2 נפילות סוכר) . מאז היא יונקת, ובמהלך ההאכלות היא עוצרת בוכה, מאדימה, כאילו מתקשה מאד , אנחנו עושות הפסקות במהלך ההאכלה כדי שתוציא גרעפס וכדי להרגיע מהבכי. הבכי נמשך עם התכווצויות וככל שעובר הזמן אני לומדת להרגיע אותו מהר יותר. בשבועיים האחרונים יש גם פליטות, לפעמים גדולות יותר, לפעמים פחות, פעמים בודדות גם בקשת. אני תוהה אם לייחס את מה שקורה לגזים? (יש התכווצויות בבטן) לריפלוקס (פליטות) או שיתכן ויש משהו נוסף ששווה בירור- כיוון שהבכי והקושי הגדול שלה מתחילים לרוב תוך כדי האכילה, מה שהופך את ההנקות למאד מתסכלות גם עבורי ובעיקר עבורה. אפילו חשבתי שיתכן שהזונדה שהיתה לה פצעה אותה באיזשהו אופן והאכילה מגרה איזו נקודה. אודה לתשובה, נעמה

שלום, קרוב לודאי מדובר ברפלוקס וזה גורם לה לכל הבעיות כולל אי שקט. הרפלוקס גורם לצרבת וזה מה שמציק לה.אשמח לעזור ולטפל בעזרת טיפול הומיאופתי

מנהל פורום רפואת ילדים