חום לא גבוה, משיכת אוזניים ושיער

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/07/2014 | 22:56 | מאת: שרית

שלום רב, יש לי תינוקת בת 6 חודשים שוקלת כ- 6 ק"ג 1) אף פעם לא מדדתי לה חום אלא רק בשבוע האחרון וזאת מכיוון שהתיאבון שלה מאוד ירד. החום שנמדד היה בין 37.5 ל- 37.7 בבוקר. בינתיים התיאבון חזר. האם מדובר בחום נורמאלי או שכדאי לערוך בדיקות דם וכיוצב? 2) בנוסף, היא מושכת באוזניים ובשיער בעיקר באוזן ימין. רופא ילדים מסר שהאוזניים נראות תקינות והגרון טיפה אדום אך אין חיידק (נלקחה דגימה למשטח גרון). רופא א.א.ג. מסר שאין דלקת ואין סימן לדלקת שהייתה. וכן אין מים באוזן. ויחד עם זאת, היא ממשיכה למשוך כבר הרבה זמן, כאילו משהו מאוד מאוד מציק לה. אני אמא מאוד רגועה ולא חרדתית, אך בכל זאת מרגישה שיש בעיה. 3) מה עוד יכולה להיות הבעיה ולמי לפנות? האם יתכן שזבוב או יתוש הטילו ביצים בתוך האוזן ואלו בקעו? (כמו המקרה ששמעתי עליו בדרום אמריקה)? 4) בנוסף, כשהיא ישנה היא, מן הסתם, הרבה זמן במצב סטטי ואז כשמזיזה את הראש שלה רואים כתם עגול ורטוב של זיעה? האם יש מקום לדאגה או שתינוק כזה קטן יכול כך להזיע? תודה רבה מראש !!!!!

שלום, 1.החום הזה תקין לתינוקות ואין כל בעיה 2.לעיתים הם מושכים שיער או אוזן ללא סיבה אמיתית וזה חלק מהרגעה. עשיתם מעל ומעבר כאשר נבדקה גם ע"י רופא הילדים וגם רופא א.א.ג 3. אם הרופאים לא ראו דבר אז אין כל יתוש או זבוב באוזן או ביצים. זה בדרום אמריקה ולא כאן 4.תינוקות בגיל הזה מזיעים הרבה עקב חילוף חומרים מואץ וזה תקין.

מנהל פורום רפואת ילדים