רמת ברזל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/04/2014 | 10:34 | מאת: דנה

בוקר טוב בני בן 6.5 עשה לפני כמה ימים בדיקת דם . רמת הברזל שהופיעה בתוצאות נמוכה מהטווח והפריטין מאד נמוך . לעומת זאת הבי 12 וההמוגלובין במיקום טוב . רציתי לדעת האם זה בהכרח אומר שחסר לו ברזל ? כי הוא אוכל כמעט כל יום גם ביצה וגם עוף .ירקות פרי אחד .ולחם רק מחיטה מלאה ופחמימות רק מחיטה מלאה .אז זה קצת מוזר לי שחסר לו ברזל . יש לציין כי מהבדיקה נעשתה ביום חמישי וכבר ביום שבת היה לו חום +דלקת בגרון ועכשיו הוא עם אנטיביוטיקה . ראיתי באתר של מכבי כי רמה נמוכה של ברזל נגרמת גם במצב של דלקת האם ייתכן כי זו הסיבה ? להלן התוצאות : המוגלובין 13.4 כשהטווח 11-14 Iron- 31 כשהטווח 50-120 פריטין-27 הטווח 20-250 בי 12- 427 הטווח 211-911 תודה רבה!

שלום, הבידקה מעידה על כך שמאגרי הברזל רקים. ההמוגלוביןם תקין עדיין. יש לתת לו תכשירי ברזל למשך 3 חודשים למלא את המאגרים.

מנהל פורום רפואת ילדים