בדיקת תבחין זיעה לילד בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/04/2014 | 07:51 | מאת: מודאגת מאוד :(

שלום! בני בן תשעה חודשים, נולד במשקל 2.930 נכנס לגן בגיל חמישה חודשים. מחודש ינואר השנה סובל מאירועים של חרחורים/צפצופים חוזרים בתדירות של אחת לחודש לערך. לעיתים האירועים מלווים בחום ולעיתים לא. ברוב המוחלט של המקרים יש נזלת ושיעול ברמות שונות. בסוף פברואר הייתה לו דלקת ראות קלה (טופל באנטיביוטיקה). לפני כשלושה שבועות אושפז בשל ירידה בסטורציות ובבדיקות עלה כי יש לו את וירוס ה-RSV. חוץ מזה מדובר בילד רגיל לחלוטין, שמח מאוד, פעיל, שוקל היום שמונה וחצי קילו בערך. רופא המשפחה שלח אותנו לבצע תבחין זיעה מחשש שמא לילד יש אולי CF. אציין ואומר כי אני נשאית של המחלה בעלי ביצע אף הוא את הבדיקה והתוצאות הראו כי אינו נשא. מהלך ההריון היה תקין אף ביצענו מיי שפיר שחזרו תקינים לגמרי. מהרגע שבו נתבקשנו לבצע את הבדיקה אני חוששת מאוד! האם ייתכן שבני קיבל את המחלה על אף שבעלי אינו נשא? או לפחות כך עלה בבדיקות שביצענו. בהתייחס לוירוס ה-RSV כמה זמן יכול להישאר בגופו של ילד עד שעוזב אותו לגמרי? אני מאוד מודאגת הגם שהסממנים הבריאותיים אינם תואמים ילד חולה אני לא רגועה ולו בגלל העובדה שאני נשאית של המחלה... אשמח לעצתך.

שלום, הילד שלך מראה את כל הממצאים של ילד שנכנס לגן בגיל 5 חודשים ומאז אינו מפסיק לחלות. כפי שציינת כל פעם שהוא מצטנן הוא מתחיל עם שיעול וקוצר נשימה. לא נראה לי שיש לו CF. אני מטפל בבעיה הזאת בעזרת טיפול הומיאופתי שמחזק את מערכת החיסון ומונע את התחלואה. אשמח לעזור גם לכם.

מנהל פורום רפואת ילדים