אזניל לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/04/2014 | 22:35 | מאת: דנה

לדר שלום רב, הבן שלי ( בן 4 חודשים וחצי) כמעט 10 ימים סובל מדלקת אוזניים , בהתחלה קיבל מוקסיפן ודזורן ללא שיפור ניכר כי עלה חום שוב , ונבדק שוב ע י הרופאה טיפול הוחלף באוגמינטין לאחר 3 ימים מהטיפול הופיעה פריחה בכל הגוף הופסק אוגמנטין והוחל טיפול בזינט ממנה ראשונה הבן שלי הקיא הכל ולא סבל את התרופה, לאחר התייעצות עם הרופאה המליצה על אזניל 2 סמק פעם אחת ביום למשך 5 ימים. אני יודעת שתרופה זו לא נותנים לתינוקות פחות מ6 חודשים ! האם מותר לתת את התרופה לבן שלי במצב שלו??האם לתרופה יש סיכונים או השלכות במתן בגיל כל כך מוקדם?? אשמח לקבלת מענה בהקדם, תודה מראש

שלום, זה בהחלט בסדר ואין לזה השלכות.

03/09/2015 | 23:35 | מאת: שירן

שלום לביתי בת החודשיים יש יציאות רכות כבר שבוע לאחרונה עם טיפת דם בטיטול לאחר תרבית צואה שגילו חיידק הרופא המליץ על אנזיל 1cc למשך 5 ימים . האם לא מסוכן לתת לתינוקת כה קטנה כזו אנטיביוטיקה כמו כן המליץ לקחת פרביוטיקה אך הרוקח טען כי אין פרביוטיקה לתינוקות לפני גיל שנה.. האם ניתן לתת אנטיביוטיקה ללא פרביוטיקה?

11/03/2023 | 18:16 | מאת: עליזה רוזן

האם מותר אזניל לתינוק בן 7 חדשים שוקל כמעט 9 ק"ג

מנהל פורום רפואת ילדים