הרפס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/04/2014 | 09:19 | מאת: שרית

שלום, אנחנו אמורים להתארח בחג אצל קרובת משפחה אשר לפני כמה ימים הרופאה איבחנה אצלה הרפס ברגל ודלקת בעצם הזנב. היא סובלת כבר כמה ימים מכאבים עזים מהגב התחתון ועד כף הרגל. היא טופלה בזריקות אשר קיבלה 3 פעמים (חמישי, שישי, ראשון) וממשיכה ליטול כדורים ולמרוח משחה כל 5 שעות. לדבריה, ישנה הקלה בכאבים אך הפצעים עדיין קיימים ולקראת סוף 5 השעות מתחילים שוב כאבים. אנו מאוד מתלבטים אם להתארח אצלה (עם כל המשתמע מכך - הכנת אוכל, שירותים, שינה וכו) מחשש להידבקות. יש לנו ילד בן 3 ותינוקת בת 4 חודשים. קרובת המשפחה מתקרבת מאוד לילדים ואוהבת לחבק ולנשק,ורציתי לדעת האם ישנו סיכון כלשהו בהידבקות? האם זה מסוכן? אודה מאוד על התשובה, שרית

שלום, אם הילדטים חוסנו לאבעבועות רוח אין בזה סכנה. אני מניח שמדובר בהרפס זוסטר

מנהל פורום רפואת ילדים