תינוקת בת כמעט 6 חודשים שוקלת 9 ק"ג.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/04/2014 | 12:55 | מאת: קיארה

שלום רב, הקטנה שלי בת 6 חודשים פחות שבוע. היום בבדיקת גדילה גילינו שהיא שוקלת 9 קג!!! היא גם צמחה בחודש האחרון ב 5 ס"מ אורך... התינוקת נולדה בשבוע 36, בחודש הראשון תזונה מחלב אם בלבד, ולאחר מכן הנקה מעורבת, אך ההנקה המעורבת רק 2-3 ימים שבשבוע בהם אני עובדת והיא מקבלת חלב מלאכותי מהמטפלת בשעות העדרותי. כשאני בבית היא מקבלת רק חלב אם. לפני חודש בערך התחלנו עם טעימות. היא אוכלת אגס, ושזיף. בנוסף בימים שהמטפלת איתה היא מקבלת דייסה על בסיס אורז עם 2 כפית שמן זית (אנחנו מתגוררים באיטליה והנחיות המזון פה מעט שונות). בתור נוזל לדייסה משתמשים במרק ירקות מסונן (ללא הירקות). היא עוד לא ניסתה לאכול ירקות או בשר. כשאני בבית היא מסרבת לאכול דייסה ורק רוצה לינוק. כתוצאה מכך גם סדר הארוחות שלנו לא ממש אחיד. שוב, כשהמטפלת בבית היא מקבלת ארוחות פחות או יותר בשעות מסודרות. הבעיה היא כשהיא מקבלת רק ציצי. היא גדלה ממש מהר, גם ההתפתחות המוטורית שלה מהיר והיא כבר התחילה לזחול לה, להתרומם על הרגליים, לנסות להתיישב מעמדת זחילה וכו'. יש מקום לדאגה? מה לעשות?

שלום, למה דאגה. הכל נשמע מעולה וטוב. אין כל סיבה לדאוג. ילדה בריאה ושמחה הגדלה לה בכיף באיטליה. רק בריאות

23/04/2014 | 22:52 | מאת: גלי

הי, הבן שלי בן 11 חודשים, נולד במשקל 3.400 וכעת שוקל רק 7.800 מקבל מטרנה ואוכל מעט מוצקים ( אוכל כמה כפיות ולא רוצה להכניס יותר) ניסינו לתת כל מיני תוספים- פוליקוז שקדימון טחינה... אבל זה לא משפיע על המשקל כ"כ. הוא מזמן שבר את העקומות שלו כלפי מטה אך גם הרופא לא יודע מה לעשות איתו. בנוסף, הוא תזזיתי מאד. נוטה לשרוט ולנשוך אותנו תוך כדי משחק וכן קשה לו להירדם. אשמח לשמוע מה דעתך

מנהל פורום רפואת ילדים