האם יש קשר בין נפרוטיק סינדרום לחוסר בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/04/2014 | 11:04 | מאת: גלית

שלום, הבן שלי בן 8, כשהיה בן 3-4 גילינו אצלו חלבון בשתן אובחן כנפרוטיק סינדרום והוא לקח סטרואידים, התופעה חזרה שוב לאחר שנה אם כי לא באותה עוצמה, ומאז זה לא חזר. הוא נמוך יחסית לבני גילו (אחוזון 5) ולפי בדיקת הדם הראשונה התגלה שיש לו חוסר בהורמון גדילה. קראתי שיש קשר בין מחלות כליה לחוסר הרומון גדילה, רציתי לדעת האם יש קשר בין מחלת הנפרוטיק סינדרום לחוסר הורמון גדילה? תודה

שלום, יכול להיות שיש קשר אם כי זה לא מוחלט. בכל מקרה אם יש לו חוסר הרי שהוא מתאים לטיפול בהורמון גדילה.

מנהל פורום רפואת ילדים