התעלפות איבוד נשימה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/04/2014 | 22:35 | מאת: רונית

בני בן שנתיים וחודשיים נפל מנדנדה בגובה 50 סמ על הגב על משטח גומי לאחר שבכה עצר את נשימתו והפך רפוי .... לאחר כמה שניות ליטפתי אותו ודיברתי אליו הוא שוב בכה ... ושוב עצר את נשימתו למספר שניות ... (בעבר קרה גם כאשר בכה וכעס אותה תופעה .) אחרי 10 דקות חזר לשחק כרגיל ... ולא ניראה סובל מכאב ... השאלה שלי אם יש צורך בברור רפואי או שמספיק לראות שהוא ניראה בריא וחזר לעצמו.. יתכן וניגרם לו נזק לא ניראה מהנפילה ? ומה לגבי זה שהוא מדי פעם עוצר את נשימתו מסיבות אחרות?

שלום, לא נגרם לו נזק אם הוא מתנהג כרגיל לא איבד הכרה ולא הקיא עצירת נשימה בבכי הינה מניפולציה ידועה ומאד מפחידה אך אין בה כל נזק ואינה מסוכנת

מנהל פורום רפואת ילדים