הודעה חדשה X
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

בטניזול

דיון מתוך פורום רפואת ילדים

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • בטניזול

    מרטין
    בטניזול
    מחבר: מרטין
    תאריך: 19/12/2001
    שעה: 23:05
    שלום רב
    ביתי בת הארבעה חודשים התקררה מאוד חזק והגיעה למצב של קוצר מאוד רציני בנשימה
    היא קיבלה כדורי בטניזול לשלושה ימים וכן קיבלה זריקה של סטרואידים .
    שאלתי היא האם כדורי הבטניזול מסוקנים ? ואם כן למה ?
    שאלתי הנוספת האם ישנו טיפול מונע לקוצר נשימתי ?
    תודה
    הוסף תגובה
    • RE: בטניזול ד"ר מיכאל רוטשטיין
      RE: בטניזול
      מחבר: ד"ר מיכאל רוטשטיין
      תאריך: 19/12/2001
      שעה: 23:43
      כדורי בטנזול מכילים בטמטזון - סטרואיד בעל פעילות ארוכת טווח יחסית. סטרואידים הם תרופות חזקות שיש להשתמש בהם בתבונה. במינונים מתאימים ולתקופות קצרות אין בעיות עם התרופה והיא מסייעת רבות לשיפור המצב הנשימתי בזמני קותר נשימה הנובע מהתקפים אסטמטיים.
      להתקפי קוצר נשימה יש טיפול מונע - תרופות רבות יכולות להינתן כמניעה לקיום התקפים. הצורך בטיפול מניעתי עולה כשתדירות או חומרת ההתקפים גבוהה.
      הוסף תגובה
    • RE: בטניזול פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג
      RE: בטניזול
      מחבר: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג
      תאריך: 20/12/2001
      שעה: 07:43
      בטיפול קצר טווח 3-7 ימים אין בעיה מיוחדת בטיפול בבטנזול. טיפול של שבועות ממושכים ולמעלה מכך גורם להפרעה בגדילה, בריחת סידן מהעצם ודיכוי מערכת החיסון
      אין לפחוד מטיפולים עד שבוע בבטנזול ודומיו - כיוון שהם עוזרים לצאת מהמצב הקשה לשמו נותנים את התרופה
      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום רפואת ילדים

עבור לפורום >>