בודק הסימפטומים


בטניזול
מחבר:מרטין
תאריך:19/12/2001
שעה:23:05
שלום רב
ביתי בת הארבעה חודשים התקררה מאוד חזק והגיעה למצב של קוצר מאוד רציני בנשימה
היא קיבלה כדורי בטניזול לשלושה ימים וכן קיבלה זריקה של סטרואידים .
שאלתי היא האם כדורי הבטניזול מסוקנים ? ואם כן למה ?
שאלתי הנוספת האם ישנו טיפול מונע לקוצר נשימתי ?
תודה
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  בטניזול    מרטין 
19/12/01 23:05
  RE: בטניזול    ד"ר מיכאל רוטשטיין 
19/12/01 23:43
  RE: בטניזול    פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג 
20/12/01 07:43
שלום רב ביתי בת הארבעה חודשים התקררה מאוד חזק והגיעה למצב של קוצר מאוד רציני בנשימה היא קיבלה כדורי בטניזול לשלושה ימים וכן קיבלה זריקה של סטרואידים . שאלתי היא האם כדורי הבטניזול מסוקנים ? ואם כן למה ? שאלתי הנוספת האם ישנו טיפול מונע לקוצר נשימתי ? תודה
כדורי בטנזול מכילים בטמטזון - סטרואיד בעל פעילות ארוכת טווח יחסית. סטרואידים הם תרופות חזקות שיש להשתמש בהם בתבונה. במינונים מתאימים ולתקופות קצרות אין בעיות עם התרופה והיא מסייעת רבות לשיפור המצב הנשימתי בזמני קותר נשימה הנובע מהתקפים אסטמטיים. להתקפי קוצר נשימה יש טיפול מונע - תרופות רבות יכולות להינתן כמניעה לקיום התקפים. הצורך בטיפול מניעתי עולה כשתדירות או חומרת ההתקפים גבוהה.
בטיפול קצר טווח 3-7 ימים אין בעיה מיוחדת בטיפול בבטנזול. טיפול של שבועות ממושכים ולמעלה מכך גורם להפרעה בגדילה, בריחת סידן מהעצם ודיכוי מערכת החיסון אין לפחוד מטיפולים עד שבוע בבטנזול ודומיו - כיוון שהם עוזרים לצאת מהמצב הקשה לשמו נותנים את התרופה
חיפוש מתקדם