נשימות עמוקות לא מוסברות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/02/2010 | 17:06 | מאת: אפרת

בני בן 5. בשבועות האחרונים אני זיהיתי אצלו את התופעה הבאה: מדי כמה דקות הוא לוקח נשימה עמוקה מהרגיל. בתחילה ייחסתי את הדבר לעייפות, אולם בימים האחרונים שמתי לב שהתופעה תדירה יותר וקורית במהלך שעות היום כולן. בבדיקת רופא לא נתגלו תופעות מיוחדות בריאות או בלב, ספירת דם גילתה רמות המוגלובין סבירות. רופאת הילדים טענה שמדובר בתופעה פסיכולוגית, אולם אני עדיין מודאגת שהתופעה נובעת מחוסר חמצן או בעיה בסגנון זה. מה אתה ממליץ לעשות? אצל איזה רופא כדאי לבדוק את הענין?

שלום, אכן צדובר בתופעה פסיכולוגית כמו מעין טיק עצבני. לא לרוץ לבדיקות ולהשתדל להתעלם מזה. זה יעלם כמו שזה בא.

מנהל פורום רפואת ילדים