פה עקום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/08/2002 | 16:29 | מאת: ליאור

הרופא אמר לי שכשבני בן השנה בוכה , צד אחד של הפה שלו (השפה התחתונה) יורד קצת כלפי מטה (זה לא קורה בעת חיוך). הוא אמר שזה קשור לשריר או עצב. לא ברור לי במה מדובר. התוכלו להסביר לי מה זה והאם זה מסוכן? תודה ומה יש לעשות? זה נפוץ? ממה זה?

06/08/2002 | 18:31 | מאת: ד"ר הדר ירדני

ליאור יקר/ה, כדאי מאד להבין למה הרופא מתכוון. אם זה קורה רק בבכי, ולא בחיוך, או בכל תנועה אחרת, קרוב לוודאי שזה רק צורת הבכי ולא הייתי מתרגשת. כדאי לשאול שוב את הרופא למה הוא מתכוון. בברכה,

01/12/2005 | 22:08 | מאת: איציק

ביתנו כעת בת 14 חודש , כשנולדה הפנה את תשומת ליבנו הרופא בבית החולים לחוסר הסימטריה בפה שלה בעת בכי ,הרופא אמר כי זו תופעה ידועה ונדירה וכי אין ממה לחשוש. ואכן בבכי הפה שלה נוטה לצד אחד. כעת היא מתחילה לדבר כמה מילים ושמנו לב שבחלק מהמילים היא מעקמת את הפה בדיוק באותה עקמומיות בעת בכי.בחלק אחר היא מדברת רגיל האם זה קשור לתופעה הראשונה? האם יש מה לדאוג? האם מצריך ניתן לטפל ועל ידי מי? תודה

מנהל פורום רפואת ילדים