סלמונלה? עזרה דחופה בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/02/2008 | 18:32 | מאת: גיא

שלום. אחותי נמצאת כרגע בהודו, כבר 3 שבועות סובלת מחום, עד 39.5, ללא ממצאים נוספים (שוללת כאבי בטן ובחילות). החברה שאיתה סובלת מסימפטומים דומים, אובחן סלמונלה, ויש הטבה לאחר טיפול אנטיביוטי. אצל אחותי משערים שמדובר בסלמונלה אך אין הטבה והחום ממשיך. האם קיימת תופעה של חיידק הסלמונלה ללא בעיות נראות במע' העיכול? איזה טיפולים מומלצים? מה המשמעות של המחלה? תודה מראש על תשובות שיגיעו

שלום, בדרך כלל בסלמונה מוכחת לא מטפלים וזה חולף לבד. אם התופעה נמשכת כבר 3 שבועות הרי שיש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי. יכולה להיות הדבקה בסלמונלה ללא מצאים דרמטיים בטניים.

מנהל פורום רפואת ילדים