פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

פורום גידולי עיניים עוסק בגידולים תוך עיניים, גידולים בארובת העין, גידולים בעפעפיים, מלנומה בעין, לימפומה, רטינובלסטומה, גרורות לעיניים וגרורות מגידולים עיניים.

הפורום נועד לתת לכם תשובות ממומחים בתחום מחלות סרטן העין (אונקולוגיה) בנושא איבחון וטיפול במחלת הסרטן הקשורות לעיניים, גידולים סרטניים, ניתוחים, הקרנות, וכימותרפיה.
373 הודעות
361 תשובות מומחה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

21/12/2017 | 22:59 | מאת: אורטל

שלום שמי אורטל, אני סובלת משעורות מזה שנתיים וחצי כמובן שעשיתי 2 ניתוחים כירורגיים בפעם האחרונה שעשיתי היה לפני חודש ואחרי שבוע חזרו לי 4 שעורות בעין... אני ממש חסרת אוניים הניתוחים לא עוזרים,נטלתי אנטיביוטיקה, כמובן שגם לא עזר, אשמח לעזרה

אורטל שלום, לא ציינת את גילך. כל דגימה המוצאת מהעין חייבת בבדיקת פתולוג/ית המנוסים בפתולוגיה של העין. כלזיון חוזר יכול להצביע על גידול המסתמן האופן דומה לכלזיון, ורק בדיקה היסטופתולוגית תדע להבדיל בינהם. כדאי לפנות לאוקולופלסטיקאי/ת ולבדוק את תשובות הפתולוגיה מהניתוחים שעברת.

03/12/2017 | 21:14 | מאת: מיה

שלום רב רציתי לשאול אם אתם עושים ניתוח פטריגיום? , אם כן, האם זה נעשה בדבק , והשתלת לחמית ? ומה הסיבוכים מניתוח שכזה? תודה מיה

ניתוח פטריגיום בפועל זהה כמעט לגמרי לניתוח הסרת גידול מפני שטח העין. אנו מיומנים מאוד בניתוחים אלו. בד"כ, איננו משתמשים בדבק או בהשתלת לחמית, אלא מושכים לחמית מאיזור סמוך בריא לכיסוי הפגם. בניתוחי פטריגיום גודל הפגם הוא בד"כ מינימלי ביותר ואינו מחייב השתלת לחמית. עם זאת, לכל מנתח/ת טכניקת הניתוח שלו/ה, וכל עוד התוצאות הסופיות טובות, אין רק שיטה אחת נכונה.

בעלי בן 34 החל ביקור אצל רופא עיניים לפני כחצי שנה עקב עיוות שדה ראיה שנגרם ככל הנראה עקב בצקת מתחת לרשתית. במסגרת הבירור ביצע בדיקת US כעת וקבל תוצאה הבאה: רשתית צמודה, עצב תקין, נראה נגע היפראקוגני מעט מעובה המקולה ברמת הכורואיד ללא הפרדות רשתית סביבו. ללא וסקולריזציה פנימית. גבולותיו אינם חדים, כ 4.75-5.2 מ״מ עובי 1.37 מ״מ. בפסגתו ובסמוך לו נראה פס היפראקוגני היכול להתאים לאזור של נוזל. ב A MODE מתקבלת אקוגניות בינונית-גבוהה עובי 1.6 מ״מ. יכול להתאים לנבוס כורואידלי. בשל עוביו והנוזל בסמוך לו מומלצת בדיקה במסגרת מרפאת גידולים. על סמך תוצאות אלה, האם נראה שמדובר במלנומה? נקבע תור למרפאת גידולים בעוד חודש. האם בעייתי לחכות כעט חודש להמשך בירור? האם כדאי להגיע ליעוץ פרטי? תודה מראש.

אלה שלום, בהנחה הסבירה שמי שעשה את ה-US יודע מה הוא עושה, אין לכם סיבה לדאגה. מתחת ל-2 מ"מ עובי, ללא תעוד של צמיחה לא ניתן לקרוא לנגע "מלנומה" זה לא אומר שלא צריך להבדק, אלא שלא צריך לדאוג. בהצלחה.

17/11/2017 | 12:23 | מאת: נעמה

שלום דוקטור, יש לי נקודת חן בעין ימין כבר שנתיים לערך, היום רופא העיניים המליץ לי לבצע צילום של העין ומעקב ואלי הסרה של הנקודה. גודל הנקודה הינו קוטר 0.9 ורטיקלי על 1.0 ממ הוריזונטלי, בנוסף הנגע ללא ציסטות. רציתי לדעת עד כמה הדבר מסוכן? כואב? ומה הסיכוי שזה מסוכן? יש לצין כי אני בת 29 ונמצאת בחודש שמיני להריוני. תודה רבה

נעמה שלום, נקודות חן, או בשמן המקצועי - נבוסים, על פני לחמית העין זה ממצא יחסית שכיח. לרוב אינן מסוכנות, וגם לא בהריון. אם הנגע השתנה, חייבים להעריך אותו מחדש. שינויים עלולים להעיד על התמרה סרטנית למלנומה, אך לא תמיד. צריך לפנות למומחה גידולי עיניים שיעריך הנגע, עדיף להגיע עם צילום קודם של העין שניתן יהיה להעריך את מידת השינוי. אנו תמידים פתוחים למטופלים חדשים. אם יש ספק, עדיף להסיר את הנגע. מדובר בניתוח קצר שאורך כ-15-20 דקות תחת הרדמה מקומית, כך שניתן לבצע זאת גם בהריון. עם זאת, תלוי איך הנגע נראה. יכול להיות שניתן להמתין עד הלידה, או אפילו זמן ממושך יותר. מבחינת כאבים - לא אמור כמעט לכאוב, אך יש תפרים בעין לאחר הניתוח ועל כן היא תציק לך למספר שבועות עד שיימסו. שיהיה במזל טוב!

שלום, שמי ליאור ואני בת 18. כשהייתי תינוקת היה לי המנגיומה כלומר גידול כלי דם בארובת עין ימין. לפי מה שההורים שלי אמרו לי ההמנגיומה עברה לי, אך העפעף תחתון שלי נפוח מאוד, נראה כמו שקית שינה גדולה מאוד אשר לא עוברת. המצב מפריע לי מבחינה חיצונית מאוד. אני לא יודעת אם אפשר במצב כזה לעשות ניתוח קוסמטי להורדת הנפיחות בגלל הכלי דם המרובים שנמצאים באיזור, האם יש פיתרון לדבר הזה? כמובן שבתמונה אני מאופרת, בלי איפון הגוון של הנפיחות הוא כחול ואדום ויותר בולט לעין. (מה שמדאיג יותר שההמנגיומה חזרה, בנוסף אני מרגישה שהעין הימנית שלי יותר בולטת מהעין השמאלית.)

ליאור שלום, אני עדיין ממתין לראות את התמונה. מקווה לחזור אלייך עם תשובה בזמן הקרוב.

18/10/2017 | 19:47 | מאת: גיא

שלום ד"ר, מתוך מודעות שיש לי לסיכונים של קרינת UV, החלטתי לסיים את עבודתי במקום עבודה שבו לא מצאה חן בעיני רמת השמירה על הבטיחות בהקשר של קרינת UV (במכונות דפוס שבהן נורות UV שמשמות להקשיה של פולימר, סדר גודל של 150-250 וואט, נראות כמו נורות פלורסנט ארוכות). כמובן שהשתדלתי להיות עם משקפי מגן אבל מן הסתם אין 100% וקרו מקרים שבהם לא הייתי עם משקפיים והבטתי לכיוון הנורות או משטחים בסמוך אליהן, הסטתי את המבט מהר ככל האפשר כשהבחנתי בכך, רציתי לדעת מה רמת ההשפעה/פגיעה (בעיניים) של מספר מקרים בהם הייתי במרחקים של כ-1-3 מטר, בד"כ מול "זליגה" של אור ולא במבט ישיר ואולי מקרה אחד של מבט ישיר ממרחק של 5-6 מטר? קצת מודאג מכל הנושא. תודה רבה

שלום גיא, חשיפה לקרינת UV קשורה בהופעת סרטן עור (יכול להיות גם על העפעפיים) ולהופעת שינוי ניווני בציפוי העין הקרוי פטריגיום. זה גם יוביל להופעת ירוד (קטרקט). נסיונות לקשור קרינת UV להופעת גידולים תוך עיניים לא מצאו מידע מספיק, פרט לסיכון מעט מוגבר יותר ברתכים שעבדו מעל 20 שנה בחשיפה לקרינה זו.

20/08/2017 | 16:57 | מאת: גמזו

כמה רופאים מומחים אבחנו גידול בזווית עיני השמאלית, מפפילומה. הגידול קטן מ2 מ"מ. כולם הסכימו על אותו טיפול : כריתה וביופסיה כדי לוודא שאינו ממאיר. במידה שהוא ממאיר יש לכרות את תעלת הדמעות שאלתי היא מה עלות טיפול כזה , איני מבוטח באף קופה, לקוח פרטי. תודה.

זה ניתוח שאנחנו מפנים למומחי עפעפיים, אוקולופלסטיקאים.

20/08/2017 | 21:05 | מאת: גמזו

הרופא אמר שזה קצת מסובך כי זה ליד שק הדמעות. אבל לא יותר מדי מסובך. שאלתי היא מה המחיר בערך?

כפי שעניתי קודם, אנחנו מפנים ניתוחים אלו לאוקולופלסטיקאים, יש לדבר איתן על המחיר. לא הייתי מצפה לקבל תשובה כזו בפורום פתוח ברשת. תתקשר למשרד הרופא/ה המנתח/ת, למשל למשרדי השר'פ בהדסה, ותקבל מחיר.

18/07/2017 | 20:47 | מאת: אני

שלום רב ד"ר, אני בן 27, ברקע כריתת אדרנלים דו"צ (הראשונה לפני 6 שנים, השניה לפני כשנה וחצי) בשל פיאוכרומוציטומה. כיום נמצא תחת טיפול כרוני בסטרואידים ובמעקב אנדוקריני. יש לציין שלאור גילי הצעיר והסיפור של הישנות בשני צדדים, לא הסתפקתי בשלילת תסמונת MEN, ולכן בדקתי מוטציות נוספות ככל המוכר כיום בנוגע לבסיס הגנטי של פיאו'. כל הבירור שלילי! מזה כשנה + אני רואה היבלטות של כל"ד בלחמיות העיניים, תחת העפעפיים, אולי אפילו מעין נגע חום שטוח, שכמוהו רק הולכים ומתפתחים. העיניים של די רגישות באופן תמידי, תמיד מעירים לי שהן אדומות, לעיתים יש כאבים מאחורי גלגלי העיניים, עין דקירות שחולפות תוך שניות- דקות. מצ"ב תמונה (ככל שניתן להתרשם). מדובר בכלי דם גרידא וזה ממצא חסר משמעות, או שעליי לפנות לבדיקה אצל מומחה? הייתכן שזה חלק מהסתמנות של אי ספיקת אדרנלים שבאה לידי ביטוי בכתמים בלחמיות לאור רמות ACTH גבוהות (כרוני)? אשמח לשמוע את דעתך המלומדת. תודה רבה מראש ובהערכה!

הקובץ לא עלה באופן תקין. לא ניתן לעזור בלי התמונה.

שלום,דוקטור פרנקל! אני פניתי אליך לפני כשנתיים מספר פעמים ותמיד קיבלתי תשובות מפורטות והרגשתי את רצונך לעזור. אני בת 54.לפני כ4 שנים התחלתי לסבול מנפיחות בעפעפיים בשתי עיניים לסרוגין. לפני שנתיים נעשתה ביופסיה מבלוטת דמעות ונמצאה היפרפלסיה תגובתית.PCR היה תקין. לפני כשנה נעלמו התקפים.אך לפני ארבעה חודשים בעין ימין התגלתה בצקת בעצב ראיה.לפני החודשיים ירדה הבצקת,אך היום בבדיקות OCT ושדה ראיה רואים ירידה ב-RFNL שלא הייתה לפני חודשיים. חשוב לציין שבינואר בשל כאבי ראש עשיתי MRI והוא היה תקין גם מבחינת הארובות וגם מבחינת עצבי ראיה. האם יש ,לדעתך,מצב שגדל לי בראש משהו שללוחץ על עצב הראיה ולא ראו אותו לפני חצי שנה? כרגע בדיקה רגילה אצל רופא עיניים של עצב ראיה היא תקינה לחלוטין. האם יש טעם לחזור על MRI עוד פעם? בתודה מראש ובברכה, דינה

רציתי להוסיף שהאבחנה שניתנה לפני 4 חודשים היא NAION בחודש מרץ העובי הגלובלי של עצב ראיה היה 123.בבדיקה-בצקת עצב ראיה .בחודש מאי 121-בצקת קלה. היום-אין בצקת והעובי הגלובלי הוא 97

לאחר מספר נסיונות לענות על ההודעה הזו, שאינם מופיעים בפורום, אענה הפעם בקיצור: 1. כן, ייתכן שהופיע משהו שלא נצפה לפני חצי שנה. 2. בלי לראות את כל ההדמיות שעברת ובלי לבדוק אותך, לא ניתן לתת עצה אם יש חוזר על בדיקה כלשהי.

16/07/2017 | 17:08 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התכתבתי עמך בפורום השני שלכם ב-26/12/2016 ראה כותרת אז חשד לליפומה או מחלה אוטואימונית ואנסה לתמצת על מנת שתוכל לקבל רקע אודותו: בת 60, בעבר היתה דלקת בעין ימין שנחשדה כפסאודוטומור של האורביטה וטופל בסטרואידים ואחר כך חלף. בשנתיים האחרונות נפיחות בעין הפעם עין שמאל ועקב כך בוצע MRI של ארובות העין אשר הראה רקמה שומנית רעה, הרחבה של השרירים ולבסוף הוחלט לבצע ביופסיה בחשד ל- 1. לימפומה. 2. IGG4. כעט קיבלתי לאחר המתנה בת חודשיים וחצי לתוצאות הביופסיה: תאור מיקרוסקופי: 1. נתקבלו שבבי רקמה צהבהבה, אפורה\ רכה בנפח כולל 1 סמ"ק. 2. נתקבלו שני פרורי רקמה בקוטר עד 0.5 ס"מ. אבחנה: 1, LEFT UPPER LID BIOPSY WITH FEATURES CONSISTENT WITH XANTHELSMA. 2. LEFT LACRIMAL GLAND BIOPSY- SEE MICROSCOPIC DESERIPTION AND COMMENT. שק הדמעות מראה פיברוזיס ותסנין לימפוציטרי כבד עם מרכזי נבט. הלימפוציטים ברובם מסוג+ B CD20 וחלק קטן מסוג+ T CD3 בין הלימפוציטים לא מעט תאי פלסמה שהדגימו חיוביות ל- IGG. בצביעת IGG4 רק 10% מדגימים חיוביות ל- IGG4. כמות זאת אינה מספיקה לאבחנה - Lacrimal igg4 related disease. השינויים יכולה להתאים ל- SJOGRENS SYNDROME , אם אמנם ישנה התאמה קלינית. היינו ממליצים מעקב והתאמה קלינית. TAA810 MO9350 שאלותיי הן האם יש לי עפ"י בדיקת הבחןפסיה הנ"ל אבחנה ל- IGG4? (כשדיברתי עם האוקופלסקיאי שביצע הביופסיה אמר שלקח כמות מספקת לביצוע הביופסיה). מה הכוונה לימפוציטים מסוג B ומסוג T האם זה מראה על IGG4? ומה הכוונה סנידרום סיוגורן? האם זו האבחנה , ואיך בודקים מה מבין השתיים היא האבחנה לבעייתי? מה עלי לעשות עפ"י תוצאה זו? אני יודעת שעלי לחזור למעקב וביקורת אצל רופא האקופלסטיקא , אך מה עלי לדעת על מנת שאוכל גם לשאול אותו ולבצע כראוי ביקורת ומעקב נכונים? האם תשובה כזו יכולה להרגיע שאין לי IGG4? האם תשובה כזו שוללת לימפומה? (שוב אציין שהרופא האקופלסטיקאי אמר לי שהוא לקח כמות מספקת לביצוע הבירור). תודה מראש לסבלנותך ותשובותיך תודה

שירה שלום, בתשובה שקיבלת כתוב בפירוש ש"כמות זאת אינה מספיקה לאבחנה - Lacrimal igg4 related disease.". המשפט הזה מתייחס לכמות התאים הנצבעו בנוגדנים ל-IGG4 ולא לכמות החומר שנלקחה לביופיסה. המשמעות היא שלא ניתן לקבוע אבחנה של מחלה הקשורה ל-IGG4 בדגימה זו. הפתולוג/ית מציעים אבחנה של תסמונת שיוגרן שבה יש יובש בפה ויובש של הדמעות. בתשובה שקיבלת אין התייחסות ללימפומה. עם זאת, התאור "שק הדמעות מראה פיברוזיס ותסנין לימפוציטרי כבד עם מרכזי נבט. הלימפוציטים ברובם מסוג+ B CD20 וחלק קטן מסוג+ T CD3" מרמז על תהליך דלקתי תגובתי, ולא על תהליך גידולי (לימפומה). בהצלחה

18/07/2017 | 08:33 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. בברכה

15/03/2017 | 21:46 | מאת: אדם

רציתי לשאול יש לי כתם בעין מילדות לאחרונה חשבתי שהוא השתנה קצת בגודל אבל אני לא בטוח וקשה לדעת כי עברתי לגור בחו״ל לפני הרבה שנים ולא ביצעתי מעקב סדיר הלכתי לרופא עיניים שהמליץ לי לבדוק את זה שוב עוד שלושה חודשים ללא צילום סיטי או משהו כזה אותו רופא גם אמר שאם אני רוצה להיות בטוח אני יכול להסיר את זה בלי בעיה ולשלוח את זה לביופסיה מה שאני רציתי לשאול האם יש עוד איזשהי בדיקה שאני יכול לעשות שהיא לא פולשנית ולהיות בטוח ב100% שזה לא גידול ממאיר?

אדם שלום, מתוך דבריך עולה הרושם שמדובר בכתם על לחמית העין (הציפוי השקוף שמעל קיר העין הלבן -סקלרה). ככל הנראה נבוס = נקודת חן. נגעים אלו יכולים להשתנות ולגדול, בעיקר בגיל העשרה המוקדם. בהמשך החיים יש חשש שמדובר בהתמרה סרטנית. ודאות של 100% זה רק בביופסיה בה נכרת כל הנגע. משום שאם יתגלה שמדובר בנגע ממאיר, רוב הסיכויים שתגיע אלינו להמשך טיפול במרכז לגידולי עיניים בהדסה, אני מעדיף לראות אותך במרפאה לפני החלטה על ניתוח בתוספת צילום מקצועי על ידי הצלם שלנו לצרכי המשך מעקב.

האם אין בדיקת סיטי או משהו בסגנון שיכולה לענות עם צריך ביופסיה או לא? האם ביופסיה בעין זה משהו מסוכן? ואם כן מה הסקנות?

06/03/2017 | 21:22 | מאת: ברון חזקאל

האם המנגיומה בעין ששהתגלתה בגיל 45 יכולה להיות מילדות בלי שהבחנתי בכך

שלום יחזקאל, אכן ייתכן שלא הבחנת בהמנגיומה תוך עיינית עד לבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים ששם/שמה לכך לב חג פורים שמח

12/12/2016 | 10:29 | מאת: חן

שלום בת 31, שמתי לב שיש לי כתם חום קטן מאד ושטוח על הפס התחתון של העין איפה ששמים עיפרון עיניים כשמתאפרים . לא יודעת ממתי זה ואם היה שם תמיד וכו. האם זה צריך בדיקה? יש ממה להילחץ? תודה רבה

אכן נשמע שצריך בדיקת רופא/ת עיניים עם התמחות בעפעפיים (אוקולופלסטיקה). בהצלחה.

26/10/2016 | 19:43 | מאת: גיל

שלום, עשיתי סיטי ראש וסיטי ארובות העין עם חומר ניגוד בגלל פזילה שהתחילה לי בעין שמאל (נוירולוג שלח אותי לבדיקה) ובסיטי ארובות עין מצאו אקזופטלמוס בעין שמאל.. אמרו לי לעשות בדיקות של בלוטת התריס והיא נמצאה תקינה. רופא המשפחה אמר לי לחזור לרופא העיניים והוא יסביר לי מה זה אומר.. קבעתי תור והוא עוד כשבועיים.. מקריאה באנטרנט קראתי שזה יכול לנבוע מגידול לדוגמה. תוכלו לכתוב לי כמה זה שכיח? אני מאוד מודאגת.. והאם יכול להיות קשור לפזילה שהתחילה לפני כמה חודשים ? (יכול שהפזילה זה מזה?) אני בת 26.. תודה!

גיל שלום, בלט עין (אקזופטלמוס) אכן נגרם ברוב המחלט של החולים מהפרעה בפעילות בלוטת התריס. אם היה גידול שגורם לזה, היו צריכים לציין זאת בדו"ח ההדמיה (CT). לכן, רוב הסיכויים שאין גידול מאחורי העין הגורם לבעיה. עם זאת, התשובה כאן מתבססת על התאור שלך שההדמיה תקינה פרט לבלט העין, משמע שאכן אין ממצא בארובת העין. אם הפיענוח שגוי, זה יכול להיות גידול.

28/10/2016 | 00:32 | מאת: גיל

תודה רבה אז אצלי זה לא גידול כי בממצאים רשום גם "אין לזהות תהליך ארובתי חשוד". ממש הקלה. השאלה אילו עוד גורמים יש לזה? תודה

03/10/2016 | 10:53 | מאת: אלה

שלום, האם הסרות שיער כגון לייזר,אינפרא אדום,אפילציה וכולי פוגעים בעין בייחוד למי שיש ניוון רשתית ? תודה

שלום, לא ידועים תאורי מקרים בספרות על פיתוח גידולים תוך עיניים כתוצאה מהסרת שיער בלייזר. שנה טובה.

20/09/2016 | 16:42 | מאת: כרמלה לנגר

בהבחנה רשול תחתון שעה 7 כ dd3 ללא דימום פיגמנטציה כתומה אני מאד פוחדת נא תשובתכם מה עלי לעשות

כרמלה שלום, ההודעה שכתבת לא לגמרי ברורה פרט לכך שנמצא בעיינך נגע פיגמנטי גדול ושאת מודאגת. ללא בדיקה הכוללת בדיקת קרעית העין, US עינים וצילום קרקעית (ואם הנגע מאפשר זאת, גם בדיקת OCT) לא ניתן להגיע לאבחנה ולהבדיל בין ממצא שפיר (נבוס = נקודת חן), לבין ממצא גידולי ממאיר (מלנומה). אם הרופא שבדק אותך ייצור איתי קשר, אשמח לעזור, או שתקבעי אלינו תור למרפאה בעצמך. בברכת שנה טובה, ד"ר פרנקל.

10/09/2016 | 12:05 | מאת: אדי

ראשית : מה הפתרון הכי אפקטיבי ובעל השפעה לטווח ארוך ( שלא כמו טיפות עיניים אזולין) לעין אדומה עקב דלקת בלחמית שטופלה אך הותירה אותי עם עין אדומה כבר קרוב לחודשיים (!!) דבר המסב לי אי נוחות רבה ואני חותר לפתרון בעניין - אודה על תתשובה מהירה !

אדי שלום, יש לפנות לבדיקת רופא עיניים, שכן על פניו ממכתבך לא מדובר בגידול. בברכת שנה טובה,

22/08/2016 | 13:06 | מאת: יוסי

הי , לאחרונה הבחנתי בגוש שומן אדמדם נפוח בחלק העליון והפינתי של העין הימנית שאפשר לראותו רק לאחר שמושכים את העפעף למעלה רופא עיניים אבחן את זה כגוש שומן ושלח אותי לבצע צילום סי-טי ארובת העין שלא ביצעתי עדיין האם ניתן להסיר את הגוש ללא ניתוח

יוסי שלום, אני מקווה שהספקת לעשות את ההדמיה אליה הופנית. זה חשוב מאוד לצורך האבחנה, ולצורך החלטה על טיפול מתאים. אם מדובר בגוש שומן, והוא מפריע לך, ניתן לעיתים להסירו, תלוי בתוצאות ההדמיה. בברכת שנה טובה

09/08/2016 | 09:40 | מאת: עידו

שלום, שבוע שעבר שמתי לב שצמחה ציסטה בעין שמאל שלי בגודל קטן. ניגשתי לרופא עיניים אתמול והוא הציע להסיר את הציסטה באמצעות מחט. אכן הוא עשה זאת והציסטה נעלמה. היום בבוקר כשהתעוררתי, ראיתי שהציסטה חזרה לאותו גודל כמו שהיא הייתה לפני שבוע. רציתי לשאול מה ניתן לעשות להמשך טיפול? ללכת שוב לרופא כדי להסיר את הציסטה או לחכות שהיא תעלם לבד? תודה

עידו שלום, האם עברת ניתוח עייניים קודם כלשהו? בן כמה אתה? ציסטה אמיתית מצופה מבפנים בתאי אפיתל. כדי לחסר אותה לגמרי יש לכרות את הציסטה במלואה, ולשלוח את הדגימה לקריאת פתולוג עיניים. ניקוז במחט רק גורם לניקוז זמני והציסטה תתמלא מחדש. אפשר לתת לה הזדמנות להספג, אך אין טעם לדקור אותה בנתיים.

26/04/2016 | 22:35 | מאת: ג'ניה פלדמן

לסבא שלי נקבע הטיפול הנ"ל במחלקה שלכם בהדסה. מכיוון שהוא לא רואה בכלל בעין השניה אנחנו (והוא) מאוד חוששים למצבו (הנפשי והבריאותי). רציתי לשאול: 1. נאמר לו שבזמן הפרוצדורה הראיה תיפגע וגם לאחר מכן היא תמשיך להדרדר. על איזה סדר גודל של זמן מדובר? האם יאבד את הראיה תוך ימים/חודשים/שנים? 2. קראתי שיש עוד שיטת הקרנה עם נזק מינימאלי לרקמות הבריאות (Proton Beam), האם אתם מבצעים גם את הסוג הזה? האם זה יכול לעזור בלהציל את הראיה שלו? 3. ראיתי שה-anti PD-1 אושר מחוץ לגבולות ארה"ב, האם יש אפשרות ממשית להשיג את התרופה? http://www.mercknewsroom.com/news-release/oncology-newsroom/european-commission-approves-mercks-anti-pd-1-therapy-keytruda-pembro (ברור לנו שאין עוד מספיק מחקרים שמוכיחים את יעילותה) אודה מאוד מאוד לתשובתכם נכדה מודאגת

04/05/2016 | 11:29 | מאת: ג'ניה פלדמן

אם יש אפשרות לקבל מידע כלשהו לפחות על מצב הראייה שלו אחרי הטיפול זה יעזור לנו מאוד.. תודה רבה

17/03/2016 | 13:47 | מאת: קובי הרשקוביץ

בישרו כרגע לבן שלי שיש לו יבלת בעין, מה זה אומר ? ממה זה נוצר? מפנים אותנו למיון וכך רשום, חשד לפפילאדמה בימין, הגיע לבדיקה שיגרתית בלט אסימטרי של הדיסקיות נא לבצע US עין. באבחנה מבדלת DRUSEN. תודה על תשובתכם קובי

שים לב שלא כתוב "יבלת" בשום מקום. פפילאדמה זוהי בצקת בראש עצב הראיה הנובעת מלחץ תוך גלגלתי מוגבר. לפעמים ראש עצב הראיה נראה מורם גם ללא לחץ תוך גלגלתי גבוה, ולעיתים מדובר בטעות בשל המצאות משקעים בתוך ראש עצב הראיה, והם נקראים drusen. דרוזן מאבחנים לפי מראה קליני אופייני, ובעזרת הדמיה הכוללת US עיניים טוב, ו/או OCT של ראש עצב הראיה. מקווה שעבר עליכם בשלום. חג פורים שמח

23/03/2016 | 14:16 | מאת: קובי

צהרים טובים ד"ר שחר אנחנו כבר כמעט שבוע מאושפזים בהדסה עין כרם, ואנחנו מאוד מתוסכלים. רק ביום שני הבן שלי עבר ניקור מותני ושם התגלה שיש לו לחץ מסוים שיכול להיות בגלל זה נובע הבצקת. מאז הניקור המותני הבן שלי מושבת, מקיא כבר יומיים בקושי מתהלך (בגלל כאבי הגב) . השאלה שלי האם זה טבעי שאחרי הניקור המותני ככה יסבול הבן שלי? נותנים לו כדור שכרגע שכחתי את שמו שלפי מה שהבנתי מהרופאים אמור לדלל את הנוזל ולהפחית את הלחצים, האם יש לו תופעות לוואי???? מאז שנכנסתי לביה"ח המצב רק מדרדר במקום להשתפר... יעזור לי אם תאיר את עיניי בנושא בני. בברכה, קובי

09/11/2015 | 07:57 | מאת: רחל

בתוצאת MRI בארובת העין כתוב: נוכחות של מלאות ריקמתית מאודרת הממוקמת מדיאלית לחלק הקידמי של השריר הישר המדיאלי. מדובר בממצא אליפטי מואדר שקוטרו כ 9.4 מ"מ. באבחנה המבדלת VARIX או המנגיומה. אני בת 67. עשיתי את ה MRI בגלל כאבים המופיעים מדי פעם בעין שמאל לאחר שעברתי לפני שנה היפרדות זגוגית ועדיין יש לי הבזקים. מה המשמעות של הממצא? תודה.

רחל שלום, קשה להעריך ממצאי הדמיה בלי גישה לבדיקה המלאה. אם את רוצה, נשמח לראותך במרפאתינו בהדסה ולתת ייעוץ מלא.

19/10/2015 | 09:24 | מאת: Michal

שלום רב, אתמול בבוקר הופיעה לי ציסטה ללא שום סיבה ידועה. גודל הציסטה של 1.5 מ"מ בלחמית למטה. הנוזל בציסטה שקוף וצלול. (לא זיהומי)זה מעט מציק במיוחד בזוויות מסוימות ומאוד בבוקר. רופא שבדק המליץ על טיפות FML. כששאלתי לסיכוי שזה יעזור- ענה שאין ידע בנושא. האם מומלץ ללכת להוציא את הציסטה? מה האפשרות שתחזור? האם לקחת סטרואידים למרות שלא ידוע השפעה מטיבה? יכולות להיות תופעות לוואי מזיקות? מה יכול היה לגרום לזה והאם אני יכולה למנוע זאת? או האם יש עוד טיפולים אפשריים?

מיכל שלום, בד"כ ציסטה לחמיתית אינה קשורה לגידול. ניתן לנסות את הטיפול שהוצע לך. היא עלולה לחזור. אם זו אכן ציסטה לחמיתית, עד שיכרתו אותה זה לא ייגמר. בהצלחה

27/08/2015 | 12:43 | מאת: ירון

שלום עברתי בדיקת ct ראש עם יוד כחומר ניגוד עקב חשד לימפומה (שממוקמת כנראה באונה הקדמית-על פי מישוש הבלוטה). אומנם בסי.טי לא מצאו כלום אך לאחר קריאה הבנתי שבדיקת סי.טי בסוג הגידול הזה במוח היא כמעט חסרת משמעות כי לא מסוגלת להבחין אם ישנו גידול מהסוג הזה. אני מעתיק את הממצאים : "הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי לוריד. הוזרק חומר ניגוד נון יוני דרך הוריד בכמות של 20 סמ"ק... בסריקת עצמות בסיס הגולגולת הודגמו תאי המסטואידים, המערה הספינואידלית ותאי האתמואידים ללא סטיות. האוכף הטורקי הגרמי במימדים תקינים. בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. הציסטרנות הבזאליות, תעלות השמע הפנימיות הגרמיות והמרווחים התת עכבישים ללא סטיות. בחתכים העל-טנטרוריאליים הודגמו הגרעינים הבזאליים שמורים. הקופסית הפנימית והתלאמוס ללא סטיות. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים. קו האמצע שמור. אין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה. לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי אין עדות להעשרה פתולוגית. בחתכים הגבוהים הודגמו מבנים אנטומיים תקינים, כולל החומר האפור והלבן. סולציום וקפלי מוח שמורים." כאמור אני לא רגוע כי סומך על בדיקת הסי.טי, אבל מכיוון שאין אפשרות שישלחו אותי לmri אני מעוניין לבצע בדיקת לימפומה בעין(שעפי התסמינים שאני חווה אני בטוח שישנה),, ואם התוצאה תהיה חיובית אז זה גם יעיד על כך שלא טעיתי לגביי הגידול בראש. השאלה היא איפה אני יכול לבצע בדיקת עיניים לאבחון לימפומה עינית - האם אצל רופא עיניים בקפ"ח? האם זה אפשרי אצלכם בהדסה? והאם אני צריך הפניה?

27/08/2015 | 12:46 | מאת: ירון

הכוונה לחשד ללימפומה cns

26/08/2015 | 15:31 | מאת: ויקי רותם

שלום! בת 73. בבדיקה שגרתית אצל מומחה לרפואת עיניים, ניראה נבוס כורואידלי בקוטר כ 5 DD בהקף טמפורלי תחתון. נשלחתי לבדיקת US. ( בעוד 4 חודשים) מאוד מודאגת! מבקשת דעתך: מה רמת הסיכון? כל כמה זמן יש לבצע בדיקה? בדיקה אצל רופא עיניים או US? מודה לך מאוד.

שלום ויקי, נגע בקוטר חמש דיסקות שווה בערך 7.5 מ"מ. זה די גדול לנבוס. האם הרופא עשה לך US גם בביקור הנוכחי? אם כן, וראה שזה נבוס שטוח, להמתין 4 חודשים זה מקובל. אם לא, בצעי הבדיקה בהקדם האפשרי.

26/08/2015 | 20:27 | מאת: ויקי

הרופא לא ביצע US ולא ציין עובי. אך אמר שאין מקום לדאגה. מה עלי לעשות??

15/08/2015 | 21:35 | מאת: ירון

כאמור, גילו לי לימפומה במוח עם מעורבות בשתי העיניים. קראתי את המאמר על הצלחת הטיפול בכימותרפיה תוך זגוגיתית. אך העם זאת הבנתי שקיים סיכון להתפתחות מקולופתיה בעקבות הטיפול : "סריה של המטופלים מפורטלנד היו חולים שפיתחו מקולופתיה אך במחקר שביצענו הראנו שכל החולים האלה טופלו בלימפומה במוח על ידי BBBD שהיה הגורם למקולופתיה זו11." -מה זה טיפול BBBD ? -מה האחוזים של פגיעה בראייה והתפתחות מקולופתיה כתוצאה מכימותרפיה תוך זגוגיתית ? -והאם אחוזי הריפוי של הטיפול הנ"ל הם אכן 100%(רמיסיה מלאה) ?

שלום ירון, בין מערכת הדם למח יש מחסום שנועד לשמור על המח מחלק מהדברים שנמצאים בזרם הדם. זה נקרא Blood-Brain Barrier או בקיצור BBB. אחת משיטות הטיפול בלימפומה במח כוללת מתן תרופה תוך ורידית שמתגברת על ה-BBB כדי לאפשר לכמותרפיות מהדם לעבור את המחסום ולהכנס לנוזל המח. D=Disruption. טיפול בהזרקת הכמותרפיה MTX מטוטרקסט ניתן בדם או ישירות לנוזל המח דרך מאגר בשם אומייה. טיפול בהזרקה לוריד או לנוזל המח אינו מאפשר לרמות מספקות של התרופה להגיע לנוזל העין. מאידך, הזרקה ישירה לעין אינה מאפשרת מינון טיפולי במח. טיפול בלימפומה של הרשתית והזגוגית בהזרקה תוך זגוגיתית של MTX היה יעיל לטיפול במחלה העיינית בכל החולים בהם טיפלנו למעט חולה אחת שבה המחלה האחת העיניים. חולה זו טופלה בשנית באותו הפרוטוקול בדיוק עם הצלחה במיגור המחלה. ישנם מספר נסיונות בעולם לטפל בתרופה ביולוגית, אך לא התפרסם מאמר מסודר עם מעקב מספיק בנושא. עד כה כל הפירסומים היו אנקדוטלים וכל אחד תאר רוטוקול טיפול שונה.

16/08/2015 | 12:21 | מאת: ירון

כתבתה "שטיפול יכול לעזור לצמצם את מידת הפגיעה בראייה", ובחלק כתבת שכימותרפיה תוך זגוגיתית משיגה ריפוי/נסיגה מלאה של המחלה(כלומר אם הרגנו את הגידול בעין לא תתרחש פגיעה בראייה). לדוגמא חולה כמוני(של מערכת העצבים המרכזית עם מעורבות בשתי העיניים), שעדיין לא התרחשה אצלי פגיעה בראייה. האם טיפול בכימותרפיה תוך זגוגתית תגרום לריפוי מלא של המחלה בעיניים ללא פגיעה בראייה כלל?

15/08/2015 | 20:05 | מאת: ירון

1) האם לימפומה של הזגוגית והרשתית(או של ערובת העין) בנוסף ללימפומה במוח, יכולה לפגוע בראייה(כלומר לגרום עם הזמן לטשטוש ואיבוד הראייה) ללא טיפול קונבנציונלי? 2) יכולת הריפוי של הכורכומין ידועה ונחקרה רבות. ההבדל הוא שהספיגה שלו אצל בני אדם לקוייה, ובעיה בסרטן מוח הוא שכורכומין כנראה לא עובר את מחסום הדם מוח. אך חשבתי שזה הגיוני, שקופרסים וטפטוף נוזל כורכום יכול לעזור בחיסול תאי הסרטן בעין היות שנוזלי הכורכום יגיעו אל הגידול הסרטני בעין - האם זה הגיוני ?

15/08/2015 | 22:38 | מאת: ירון

האם יש התקדמות עם תרופות ביולוגיות שונות(אולי חדשות) בטיפולים חולים, שמחליפות את הכימורתיפה התוך זגוגיתית ומשיגות תוצאות ריפוי לא פחות טובות או שעדיין הטיפול העיקרי הוא כימותרפיה התוך זגוגיתית?

שלום ירון, לימפומה של הרשתית והזגוגית היא ככל הנראה חלק מלימפומה של מערכת העצבים המרכזית. מעורבות המחלה בעין תיגרום לפגיעה בראיה. טיפול יכול לעזור לצמצם את מידת הפגיעה. לא נעשה מחקר מספיק על כורכומין. וודאי שלא הייתי ממליץ לך לטפטף מזה לעין.

08/07/2015 | 20:48 | מאת: יפעת

שלום רב דוקטור, מבקשת לשאול: אחי בשנת 2003 עשה בדיקת עיניים ונימצא: להלן התוצאות של בדיקות אלקטרופיזיולוגיות ופסיכופיזיקאליות של הראיה: ראית צבעים בעין ימין-נטיה לטרינטופיה עין שמאל- טרינטופיה תיפקוד רטינאלי כולל על פי אי אר ג'י שדה מלא: נחותים בשני העיניים הרודס והקונס נחותים. זמן תגובה בקון פליקר: מוארך. אבחנתו היא:רטיניטיס פיגמנטוזה מבקשת לשאול: אנחנו כמישפחה אמורים לטוס בחודש הבא לארצות הברית- האם יש סכנה לעיניו של אחי עקב לחץ טיסה?או מניעה מטיסה ברטיניטיס פיגמנטוזה? כמו כן, האם יש מניעה לשיט לארצות הברית עם רטיניטיס פיגמנטוזה? האם שיט ואו טיסה יכולים להחמיר מצב הרטיניטיס פיגמנטוזה? האם שתיית אלכוהול יכולה להחריף מצב העיניים שלו? אחי הוא עובד הייטק ויש לו עזרים מיוחדים וזכוכית מגדלת גדולה כדי שיוכל להמשיך לעבוד בתחומו- האם להערכתך יוכל להמשיך בעבודתו עם אותם אביזרים שמסייעים לו היום בראיה ובעבודה מול מחשב? אודה לך לתשובה מהירה- בברכה יפעת

RP אינה גידול. אנא פני לפורום המתאים

29/06/2015 | 12:52 | מאת: אסתי

האם לאחר הסרת הנבוס בעין וניקוי בכול זאת התשובה הפותולוגית לא תהיה כול כך משמחת בכול זאת ינתן טיפול בתוך חודשים צמיחה של הנבוס מנקודה ממש קטנה לגודל של2.6 מדובר בילד בן 4 תודה (האם יש עוד בגעקות שכדי לבצע לאחר ההסרה של הנבוס )

בהקשר לכריתה של נגע פיגמנטי לחמיתי מילד בן 4 - בד"כ מדובר בנגע הנקרא IJCN - inflammed jouvenile conjunctival nevus, אבל כבר היו גם מלנומות בילדים קטנים מאוד, אז חייבים לבדוק את הביופסיה על ידי פתולוג עיניים המבין בנגעים ממין זה.

26/06/2015 | 18:45 | מאת: סוזנה

כי 10 שנים סובלת מדלקות חוזרות וצניחת עפעף. במהלך שנה וחצי נעשה סיטי ופעמיים MRI ארובות עיניים ממצאים בבדיקה ראשונה: מודגמת הגדלה של בלוטת הדמע מימין עם ממצא אשר נראה מסוייד בתוכה. יתכן מצב שלאחר זיהום בעבר או תהליך דלקתי גרנולומטוטי. סיכום בדיקה שניה אחרי 6 חודשים: בלוטת הדמה מימין בגודל תקין. בחלקה האחורית של הבלוטה מודגמת לימפומה בקוטר כ 4 מ"מ ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת. ברקע סובלת ממחלה כרונית LICHEN PLANUS עין שמול עין הצלה הודה על תשובה

הי סוזנה, רשום לך שם לימפומה? זה לא קשור לצניחת עפעף. מי הפנה אותך לבדיקת ה-MRI? רופא ראה את התוצאות? אולי ליפומה? הייתי אומר שהדאגת אותי, אבל גם אם זו באמת לימפומה בארובה, זו מחלה המתקדמת לאט מאוד: חודשים ארוכים. את צריכה לפנות למומחה/ית אוקולופלסטיקה לקחת ביופסיה מהנגע שבהדמיה לאישור האבחנה.

27/06/2015 | 12:00 | מאת: סוזנה

תודה על תשובה מהירה. בחוסר ידעה טעיתי, היה כתוב "ליפומה". בזמן דלקת אחרונה רואה המטפל לא רואה סיבה והחליט לשלוח אותי לסיטי. אחרי זה עברתי לטיפול לרופא אוקולופלסטיקה ששלח אותי ל MRI פעמיים. ולדעתי בגלל שלא היו שינויים בין בקידה ראשון ושניה היא החליט לא לעשות ביופסיה.

רופא עיניים אבחן נבוס כורואידלי בענין ימין.היום עשיתי US BSCAN בשתי העיניים. אודה מאד לתשובה. אציין כי יש לי טרומבוצטופניה כבר למעלה מעשור. בכולסטרול, לחץ דם מטופלת בתרופות. בת 62. עין ימין קשתית:--- עדשה:--- זגוגית:--- רשתית:--- דמית (כורואיד): לא הודגמה לזיה כורואידלית מורמת. ראש עצב הראיה:--- לובן העין סקלרה:--- אורך גלגל העין:--- פכימטריה:--- עין שמאל קשתית:--- עדשה:--- זגוגית:--- רשתית:--- דמית(כורואיד): לא הודגמה לזיה כורואידלית מורמת. ראש עצב הראיה:--- לובן העין סקלרה:--- אורך גלגל העין:--- פכימטריה:--- לסיכום : דו"צ הלזיה לא באה לידי ביטוי אקוסטי, קרוב לודאי בגובה של פחות מ-400 מיקרון. אבקש להסביר לי את הבדיקה וכן איך מגיעים למעקב במרפאתכם. פתח בחלון חדשהדפסת ההודעההוספת תגובה

ראי תשובה להודעה הקודמת

רופא עיניים אבחן נבוס כורואידלי בענין ימין.היום עשיתי US BSCAN בשתי העיניים. אודה מאד לתשובה. אציין כי יש לי טרומבוצטופניה כבר למעלה מעשור. בכולסטרול, לחץ דם מטופלת בתרופות. בת 62. עין ימין קשתית:--- עדשה:--- זגוגית:--- רשתית:--- דמית (כורואיד): לא הודגמה לזיה כורואידלית מורמת. ראש עצב הראיה:--- לובן העין סקלרה:--- אורך גלגל העין:--- פכימטריה:--- עין שמאל קשתית:--- עדשה:--- זגוגית:--- רשתית:--- דמית(כורואיד): לא הודגמה לזיה כורואידלית מורמת. ראש עצב הראיה:--- לובן העין סקלרה:--- אורך גלגל העין:--- פכימטריה:--- לסיכום : דו"צ הלזיה לא באה לידי ביטוי אקוסטי, קרוב לודאי בגובה של פחות מ-400 מיקרון. אבקש להסביר לי את הבדיקה וכן איך מגיעים למעקב במרפאתכם.

רופא עיניים אבחן נבוס כורואידלי בענין ימין.היום עשיתי US BSCAN בשתי העיניים. אודה מאד לתשובה. אציין כי יש לי טרומבוצטופניה כבר למעלה מעשור. בכולסטרול, לחץ דם מטופלת בתרופות. בת 62. עין ימין קשתית:--- עדשה:--- זגוגית:--- רשתית:--- דמית (כורואיד): לא הודגמה לזיה כורואידלית מורמת. ראש עצב הראיה:--- לובן העין סקלרה:--- אורך גלגל העין:--- פכימטריה:--- עין שמאל קשתית:--- עדשה:--- זגוגית:--- רשתית:--- דמית(כורואיד): לא הודגמה לזיה כורואידלית מורמת. ראש עצב הראיה:--- לובן העין סקלרה:--- אורך גלגל העין:--- פכימטריה:--- לסיכום : דו"צ הלזיה לא באה לידי ביטוי אקוסטי, קרוב לודאי בגובה של פחות מ-400 מיקרון. אבקש להסביר לי את הבדיקה וכן איך מגיעים למעקב במרפאתכם.

אתי שלום, נראה שבבדיקת האולטראסאונד לא נמצא דבר. גם אם יש הבדל במדידות בין מקומות שונים, ובין בודקים שונים, הצפי שיש משהו ממש חמור כשבבדיקה לא נמצא דבר הוא זניח. מדוע בכלל עלה החשש? מדוע הלכת לבדיקת רופא עיניים (מה היו התלונות שלך) ומה היו הממצאים של הבדיקה? ניתן לקבוע אלינו תור דרך זימון תורים של הדסה או דרך משרדי השר"פ. שבת שלום.

14/06/2015 | 08:49 | מאת: דניאל משלי

לפני כמה זמן הבחנתי בנגע בעין ממש ליד העישון לא ממש מפריע לי ביום וום אבל מודאגת ואשמח לתשובה

דניאל שלום, למה בדיוק הכוונה ב"נגע ליד האישון"? האם הכוונה לנגע על לחמית העין (הציפוי השקוף של קיר העין הלבן)? האם הכוונה היא לנגע על קשתית העין (החלק עם הצבע)? תמונה שווה אלף מילים...

26/05/2015 | 19:21 | מאת: צליל

שלום רב, שמי צליל ואני בת 40. אני די מודאגת מכיוון שלפני כמה ימים צולמתי במצלמת האייפון עם פלאש והאישונים שלי בשני העיניים היו לבנים. יש לציין שצילמו אותי בכמה זויות שונות ובכולן העיניים שלי היו עם עיגולים לבנים (כמו עיני חתול) ולא אישונים אדומים. קראתי קצת וראיתי מאמרים שהדבר יכול להעיד על גידול סרטני או בעיה מסוכנת אחרת אבל הדבר צויין רק בילדים. האם הדבר נכון גם במבוגרים? האם זו אכן בעיה מסוכנת? ממה זה יכול לנבוע? האם עליי לגשת לבדיקות? תודה רבה על העזרה...

נכנסתי לפורום לענות על שאלה אחרת, וראיתי שהתשובה ששלחתי לך לפני שבועיים וחצי לא מופיעה. אענה מחדש: החזר לבן/מבריק מהאישון יכול באמת להעלות חשד לגידול תוך עייני בילדים. זה יכול להעיד גם על בעיות אחרות ומצריך בדיקת הילד על ידי רופא עיניים באישונים מורחבים. במבוגרים הסבירות לכך נמוכה משמעותית. עם זאת, יכול להיות שיש לך בעיה בעין ועל ען כדאי שתיפני לרופא עיניים לבדיקה. כמו תמיד, אם רופא/ת העיניים חושדים בגידול בעין, את מוזמנת לפנות למרפאתינו להערכה.

25/06/2020 | 01:48 | מאת: רוני

אם אפשר לשאול, צילמתי בטעות את הבן שלי (בן חודש וחצי) עם פלאש. יש לציין שהמצלמה היתה מעבר לחלון. בתמונה אישון אחד יצא לבן ואחד אדום. יש סיבה לדאגה? בבית חולים עבר בדיקת החזר אור

רוני שלום, כדאי להביא את בנך לבדיקה בהרחבת אישונים בהקדם, ולו כדי שתישני טוב בלילה. שבת שלום

05/04/2015 | 00:26 | מאת: רולי

לפני כשנתיים התחילה אצלי פזילה בעין שמאל שנעלמת וחוזרת מפעם לפעם. בעיקר בשעות הבוקר. יצויין כי לפני כתשע שנים עברתי הקרנות באיזור כתוצאה מגידול בנזופרינקס. יש לי תור ל M.R.I בעוד כחודשיים, אבל רציתי להרגע לפני כן האם מסתבר יותר שזה מנזקי קרינה או שזה מצביע על גידול כלשהו. תודה

רולי שלום, אני מניח, למרות שלא ציית שההפניה ל-MRI ניתנה לאחר בדיקת רופא/ת עיניים עם התמחות בעיניים ילדים/ נוירואופטלמולוגיה/ אוקולופלסטיקה. אם לא, עלייך לפנות למומחה מאחד התחומים הללו בהקדם. הקרנה יכולה לגרום להצטלקות, אבל לא כל כך הרבה זמן לאחר הטיפול עד כדי גרימת הפרעה בתנועת שריר המניע את העין. בכל אופן, זה לא סביר. האם גידול יכול לעשות את זה - כן, אבל ייתכנו גם גורמים נוספים. לא ניתן להציע אבחנה מבדלת בלי בדיקה במקרה שכזה.

30/03/2015 | 13:03 | מאת: חיה

שלום, אני בת 29, עיורת בעין שמאל. הוחלט לעשות ניתוח. ברצוני לדעת פרטים על תהליך הניתוח וההחלמה של ניתוח להוצאת עין- הבנתי שגלגל העין כן ישאר ואז צריך לשים עין תותבת.

Evisceratin = אויסרציה היא ניתוח בוא מוסרת הקרנית (החלק השקוף בקדמת העין) ותוכן העין מוצא תוך השארת קיר העין בלבד ובתוכו בד"כ משתילים כדור סיליקון. מעל לקיר העין הסגור סוגרים את הלחמית. Enucleation = אנוקלאציה היא ניתוח בוא מוצא גלגל העין בשלמותו. ברוב המקומות מקובל להשתיל כדור implant במקום הגלגל שהוצא, ולקשור אליו את השרירים הישרים המניעים את העין ליצור מעט תנועה. במקרים של עין שהוצאה בשל גידול אנו לא מתשילים implant מחשש שאם הגידול יחזור, השתל שהסתייד בנתיים יסתיר לנו את החזרה המקומית של הגידול גם בהדמיה. בשני סוגי הניתוחים צריך פרוטזה (תותב) לאחר הניתוח, רק שהצורה הפנימית של התותב משתנה בהתאם לניתוח שבוצע. ניתן לקנות בהודו תותבים ב-$5 החתיכה, אבל הכנת תותב מותאם אישית התואם את העין הנותרת היא מעשה אמנות ועולה כסף רב, הממומן בארץ (אחת ל-5 שנים) ע"י לשכת הבריאות המחוזית. למזלינו יש לנו אמנים ממדרגה ראשונה בארץ המכינים תותבים מצויינים.

19/04/2015 | 12:49 | מאת: חיה

אני אצטרך ככל הנראה לעשות ניתוח איוסרציה וגלגל העין כן נשאר.תהיה תנועה של העין , נכון? מה תהליך ההחלמה? מה סיכוי הצלחה? האם אתה מנתח בפרטי או שזה דרך בי"ח הדסה? תודה רבה

28/02/2015 | 21:55 | מאת: אבי

שלום רב, לפני כחודש נפגעתי בעין מחומר כימי (דבק בטון על בסיס אקרילי ( BG BOND)). התפתחה בעין דלקת חריפה שטופלה רק לאחר כשבועיים. מהדלקת נוצרה בעין מעין ציסטה/גרנולומה. טופלתי בטיפות MAXITROLL ללא שיפור. בסופו של דבר עברתי כריתה של הגרנולומה. בבדיקת הסטולוגיה התגבלה תשובה של weel defferntiated squamous carcinoma. אשמח לקבל חו"ד על אפשרויות טיפול. האם העובדה שהעין נפגעה מחומר כימי גרמה לעיוות או השפיעה על תוצאת ההסטולוגיה ? לתשובתכם אודה. בברכה. לתשובתכם אודה.

שלום רב, האם יש לך תמונות של העין מלפני הניתוח? האם הביופסיה נבדקה על ידי פתולוג עיניים? אתה מוזמן לבוא להבדק במרפאתינו בהדסה, ולהביא איתך את הזכוכיות של הפתולוגיה, שנוכל לוודא את האבחנה ולדון באפשרויות טיפול.

16/01/2015 | 18:20 | מאת: נלי

בשנות ה -70 אובחנו אצלי שינויים ניוונים בזגוגית של שני העיניים (גשם הזהב). בחודש נובמבר 2014, בעין ימין התגלה ממצא לא ברור שנראה או כ- נבוס או כ- מלנומה. בבדיקת אולטרה סאונד הממצא נוכח. בגלל השינויים הניוונים הקיימים, אי אפשר לעשות אנגיוגרפיה או טומוגרפיה קוהרנטית אופטית, כי לא ניתן לראות שום דבר. האם קיימת שיטת בדיקה נוספת כלשהי בכדי לקבוע באם מדובר במלנומה או לא? תודה מראה, נלי.

נלי שלום, האבחנה בין נבוס למלנומה נעשית בעזרת בדיקה קלינית בצרוף צילום ובדיקת אולטראסאונד. את מוזמנת לבוא אלינו לבדיקה ביום שלישי הקרוב להתייעצות ולאיבחון. יש להצטייד ב3 התחייבויות מהקופה: בדיקת רופא, צילום קרקעית העין, ו-US. אם לא תצליחי לקבל התחייבות לבדיקת רופא (בניגוד לתקנות משרד הבריאות), ניתן היום בהדסה לשלם 100 שקלים על בדיקת רופא מומחה (לא כולל את הצילום וה-US).

16/01/2015 | 18:14 | מאת: ש

בשנים האחרונות יש לי רירית לבנה בעיניים שלפעמים הופעת להיות אדומה. בחודשים האחרונים העיניים שלי נהיו ממש יבשות והתחילו להופיע הרבה נימים בעיניים. אני משתמשת בטיפות HYLOCOMOD אני מרגישה שהעיניים שלי כואבות, שורפות ולא רגועות במהלך היום בנוסף לזה שאני רוב היום מול מסך מחשב- עבודה/ לימודים. מה ניתן לעשות? תודה!

עם זאת, לעיתים שוגים באבחנה ומה שנחשד בהתחלה כפינגואקולה, או כפטריגיום מתגלה כתבליך טרום ממאיר, או אף ממאיר. לשם כך יש להקפיד לשלוח כל ריקמה המוסרת מהעין לבדיקת פתולוג עיניים.

31/12/2014 | 14:15 | מאת: צבי

רופאת העיניים שלחה אותי לבדיקה של פפילומה בעור .מתחת לעין ובצד העין יש נפיחות לבנה.רק בעין אחת.אני סובל ומטופל בגלאוקומה ומאוזן בלחץ עם טיפות.מה פירוש הממצא ואיזה טיפול אפשר לקבל .תודה צבי ץpapiloma skin

שלום, פפילומה עורית היא נגע שפיר. בלי לראות את הנגע, קשה לענות לך יותר מזה.

שלום קודם תודה על תשובתך .מאחר ואין שינוי בראייה וכן אין שינוי בבדיקת שדה הראייה לאחר 3.5 שנים האם בכל זאת יתכן שבהמשך הראיה תפגע ולא מדובר רק במעטפת של העצב, וכן מאחר והכאיזמה מימין דקה האם יש סיכוי שזה יפגע בהמשך גם בעין השניה .כמה שנים נמשך תהליך כזה ? ומהם הסיכויים להיות עיוור לדעתך בעין אחת או בשנהים להלן ההודעה המקורית . תודה בן 59 לפני 3.5 שנים עברתי ניתוח מנגיומה בארובת העין הגידול הוסר לאחר 1.5 שנים מהניתוח מהניתוח - צילום MRI התוצאות אין עדות לחזרה של המנגיומה ואין ממצא לגבי עצב הראיה - לאחר שנתיים נוספות דהיינו לאחר 3.5 שנים מהניתוח- מימצא MRI "עצב אופטי מימין דק וגם הכיאזמה מימין דקה , יתכן אטרופים." מצב הראיה שלי לפי מבחן אישי עצמאי ללא שינוי- אשמח לקבל הסבר קצר והאם יש סכנה לאיבוד הראיה בעין ימין במשך הזמן - האם יש טיפול לכך ? וכן מדוע לא הופיע ממיצא לאחר שנה וחצי . תודה מראש - מודאג

אבי שלום, לא ניתן להעריך מראש איך תהיה ההתקדמות במצבך, או אם בכלל צפויה כזו.

02/12/2014 | 18:08 | מאת: רומן

כבר בערך חצי שנה שיש לי את את הגידול הזה וזה מפריע לי מבחינה אסטית אני עדיין צעיר ולא יודע האם כדאי לי לבצע ניתוח הלכתי למומחה אמר לי לבצע ניתוח ורופא אחר נתן לי טיפות שלא עזרו ואמר לי לשים משקפי שמש הגידול עוד לא נכנס ממש לתוך הקרנית אבל רואים ממש מקרוב שכן אני רוצה לבצע את הניתוח כי הוא ממש מפריע לי האדום הזה בעין וגם אני שם לב שיש קצת רטיבות יותר בעין שיש בה את הגידול עכשיו אני רוצה לשאול האם כדאי לי לבצע ניתוח א לא?

רומן שלום,פטריגיום הוא שינוי ברקמה המצפה את העין הנגרם מחשיפה לקרינת UV מהשמש. הרקמה מטפסת על הקרנית ויוצרת חסימה למעבר האור פנימה. בנוסף, עיבוי הרקמה מפריע לזרימת דמעות טובה על פני שטח העין, ולתחושת יובש. כיום מקובל לנתח ולהסיר את הפטריגיום אם הוא מפריע לחולה, או אם הוא מתקדם ומאיים להכנס לציר הראיה (לאחר הסרת הפטריגיום נשארת לרוב צלקת ולכן חדירה לציר הראיה תשאיר צלקת שתפריע לראיה גם אם הפטריגיום יוסר). בלי בדיקה או אפילו תמונה טובה של העין שלך, לא ניתן לייעץ לך אם להסירו או לא. כל רופא עיניים שיבדוק אותך אמור להיות מסוגל לייעץ לך האם כדאי כבר לנתח. עם זאת, חשוב לוודא שאם אתה הולך לניתוח הרקמה שמוסרת תישלח לבדיקת פתולוג, ועדיף - לפתולוג עיניים. שבת שלום.

שלום בון 59 לפני 3.5 שנים עברתי ניתוח מנגיומה בארובת העין הגידול הוסר לאחר 1.5 שנים מהניתוח מהניתוח - צילום MRI התוצאות אין עדות לחזרה של המנגיומה ואין ממצא לגבי עצב הראיה - לאחר שנתיים נוספות דהיינו לאחר 3.5 שנים מהניתוח- מימצא MRI "עצב אופטי מימין דק וגם הכיאזמה מימין דקה , יתכן אטרופים." מצב הראיה שלי לפי מבחן אישי עצמאי ללא שינוי- אשמח לקבל הסבר קצר והאם יש סכנה לאיבוד הראיה בעין ימין במשך הזמן - האם יש טיפול לכך ? וכן מדוע לא הופיע ממיצא לאחר שנה וחצי . תודה מראש - מודאג

אבי שלום, שמנו לב שתשובה שנשלחה לכאן מהסלולרי לא תפרסמה באתר. אני עונה בשנית: הסרת מנינגיומה מעצב הראיה עלולה לפגוע בעצב, שכן מעטפות העצב (meninges) מהם צומח הגידול מנינגיומה, עלולות להפגע. ביטוי לשינוי הזה בהדמיה עלול לקחת זמן. ייתכן שהמראה הדק יותר נובע משינוי במעטפות העצב לאחר הניתוח ואינו מעיד על פגיעה בעצב עצמו. אין דרך לשנות את התהליך אם אכן מתרחשת פגיעה. אני מקווה שלא תיפגע ראייתך ושתשאר בבריאות טובה. שבת שלום.

15/11/2014 | 20:07 | מאת: חיה

שלום, אשמח למידע. יש לי גולוקומה בעיניים. לחץ תוך עיני בעין שמאל גבוה 30 + שלא יורד. מזה המון שנים. אני בת 29, ואפשר לומר ש 20 שנה אני סובלת מעין שמאל עיוורת, כואבת, נפוחה וזה מוריד לי את הביטחון העצמי מאוד. הרופאה הציגה בפני שני אופציות: 1. ניקוז 2. הוצאת העין ולשים עין תותבת- הורפאה ממליצה על האופציה הזזאת. הייתי רוצה לקבל מידע על כל התהליך של הוצאת עין, כמה זמן לוקח ניתוח כזה?תהליך ההחלמה? היכן עושים ניתוח כזה? אשמח לעזרה.

חיה שלום, אין לך גידול אז זה לא ממש הפורום המתאים, אבל אולי חולים שלנו שעברו עקירת עין יוכלו לחלוק איתך מחוויותיהם. הייתי ממליץ לך לפנות לפורום העוסק בגלאוקומה בשאלות על האופציות הטיפוליות. אם עדיין לא נותחת, יש מספר ניתוחים לפני עקירת עין שיכולים לעזור. משום שלעיתים בלית ברירה אנחנו עוקרים עיניים עם גידולים, אז קצת מידע רפואי לשאלותייך: הניתוח אורך כשעה, ומתבצע בהרדמה מקומית (פרט לילדים). אם זריקת ההרדמה אל מאחורי העין לא מספיקה, תמיד אפשר במהלך הניתוח להוסיף עוד הרדמה מקומית. בסיום הניתוח מניחית "תופס מקום" שבהמשך יוחל. בפרוטזה זמנית ואז בקבועה. בד"כ משתחררים הביתה יום לאחר הניתוח, וכ-10-14 ימים אח"כ אפשר כבר לעשות מדידות לפרוטזה. זה ניתוח שניתן לעשות כמעט בכל מחלקת עיניים. תבדקי את האתר של ורדיזר מחיפה באשר לתמונות על התהליך של התאמת הפרוטזה. ניתן לעשות פרוטזה גם במקומות נוספים. לידיעתך משרד הבריאות, דרך לשכת הבריאות המחוזית הקרובה לביתך, ממן את מלוא עלות הפרוטזה. תצטרכי להשאיר פיקדון עד להסדרת התשלום מול לשכת הבריאות המחוזית. אך לסיום, לא כתבת אם הרופאה שלך מומחית בגלאוקומה, ולכן אני לא יודע אם הוצגו בפנייך כל האופציות הניתוחיות האפשריות מלבד עקירת העין. אם היא מומחית בגלאוקומה, בטח לקחה כבר את האופציות בחשבון, והציעה לך רק את מה שהכי מתאים למצבך. בהצלחה.

15/11/2014 | 21:14 | מאת: חיה

תודה על המענה. כן הרופאת עיניים מומחית ומנתחת באזור הדרום . בעין שמאל בהתחלה היה לי קטרקט ואז נוצר לחץ תוך עיני מאוד גבוה וגלוקומה והכנסו אותי לחדר ניתוח ויצאתי משם עיוורת בעין שמאל. הרופאה שלי אמרה שבדר"כ רופאים לא מתעסקים בעין עיוורת כי הם מפחדים להזיק יותר. לכן המליצה לי על הוצאת עין בעקבות כאבים בלתי פוסקים במהלך ה20 שנים האחרונות והטיפות עיניים לא מועילות. היא שלחה אותי לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת. אילו אופציות יש להציע בקשר לניתוח ולא לעקירה. תודה שוב על המענה ואני אפנה גם לפוורם גלוקומה .

22/10/2014 | 19:40 | מאת: טוני

שלום רב, בני בן השש לקה בנפיחות בעינו , לאחר בדיקת סי טי בעיין , גילו הרופאים, בסבירות גבוה , כי מדובר בהמנגיומה בארובת העין אשר מפריעה לתנועת גלגל העין וגורמת לנפיחות בעפעף . המומחים בבית החולים סבורים כי יש לבצע בדיקת איזוטופ נוספת עמ לוודא שאכן מדובר בהמנגיומה . רציתי בבקשה לברר האם בדיקת האיזוטופ היא הכרחית ? בעיקר בשל עניין הקרינה ... איך מטפלים בסוגיה נעים זו ? בתרופות , ניתוח כירורגי , לייזר !!!!? האם ניתן לקבלת שמות של מומחים בארובת העין עמ שנוכל להתייעץ בטרם המשל הטיפול ? נא עזרתכם והכוונתכם .

טוני שלום, ללא בדיקת הילד, ואפילו ללא תמונה קלינית ותמונות ההדמיה, קשה לתת עצות ספציפיות לילד זה. באופן כללי, מלפני כ-4 שנים החל להיות נפוץ טיפול בחוסמי בטא, בכדורים, ללא ניתוח, לייזר, או הקרנות. הטיפול ניתן לתינוקות, אך שווה שתתיעצי עם רופה המכיר את הילד, אם ניתן להתחיל טיפול זה בילד שלך. בהצלחה.

אבא שלי עומד לפני ביצוע ביופסיה בארובת העין לאחר שבסי טי שביצע הודגמו קשריות שעברו האדרה. כעת לאחר כחודש הגושים התכווצו. גוש אחד שהיה 2 ס"מ כמעט נעלם והגוש השני התכווץ. כיוון שאנחנו ממתינים לביופסיה ואז לתשובות עוד זמן מה, רציתי לשאול אם יתכן שלימפומה מתכווצת וכמעט נעלמת, או שזה רומז שזה יכול להיות גם משהו לא ממאיר. כי הרופאים נתנו לנו להבין שזה כמעט בטוח לימפומה, על פי הסי טי שביצע. אנחנו מתוחים מאוד. אודה על תשובתכם.

שרי שלום, פחות סביר שלימפומה תתכווץ מעצמה, אך משום שלא ראיתי את ההדמיה הראשונה, או על סמך מה הוחלט שהיתה התכווצות, קשה לי לחוות דעה.

06/10/2014 | 16:33 | מאת: שרי

את ההתכווצות חשים היטב במישוש. מגוש של כמעט 2 ס"מ שחשנו אותו היטב וגם ראינו אותו בעפעף, התכווץ כמעט לגמרי. והגוש בעפעף העליון שהיה לאורך כל העפעף, כעת חשים אותו מרוכז רק לס"מ אחד. את הסי טי עבר כשהגושים היו עדיין גדולים ונראה היה שזה מתאים למחלה לימפופרוליפרטיבית. מה דעתך? בתודה מראש

01/10/2014 | 12:12 | מאת: לימור

שלום רב, שמעתי שמצאו תרופה לסרטן המלנומה, האם זה תופס גם למלנומה עיני?

שלום לימור, התרופה ששמעת עליה, מעכב PD-1, נוסתה על חולי מלנומה עורית עם תוצאות טובות, אך בחלק מהחולים בלבד. לגבי חולים עם מלנומה עיינית בלחמית הדומה למלנומה עורית - אין נסיון מפורסם. לגבי חולים עם מלנומה של הענביה, המידע הקיים מוגבל מאוד, וגם זה רק מכנסים לא רשמיים. למשל בשולי הכנס המחקרי הגדול של עיניים בו השתתפתי באביב האחרון (ARVO) הוזמנתי להשתתף בקבוצה קטנה של חוקרי סרטן עינייםושם פגשתי את אחראי המחקר בנושא בארה"ב. הם מנסים מעכב PD-1 על החולים שלהם, אך התוצאות עוד מועטות מכדי לגזור מסקנות. החלנו לעבוד איתם על אפשרות לצרף את החולים שלנו גם למחקר זה, אך התהליך עוד בחיתוליו. הרשויות האמריקאיות כעת מאוד מגבילות את האפשרות של מרכזים מחוץ לארה"ב להשתתף במחקרים קליניים אמריקאיים. נקווה לבשורות טובות משם (ובנתיים אני ממשיך בעבודה הקשה של לנסות ולפתח במעבדתי משהו בכיוון אחר שיעזור לחולים שלנו), שנת בריאות ואושר, גמר חתימה טובה

05/10/2014 | 09:59 | מאת: לימור

ד"ר שחר פרנקל היקר, תודה על המענה שנה טובה וחתימה טובה!!!

21/09/2014 | 00:01 | מאת: ויוי

הייתי אצל דר שחר פרנקל לבדיקה עקב. בעית אלרגיה בעיניים וזאת לאחר ביקורים רבים אצל רופאי עינים. קיבלתי תשובה מפורטת ובדיקה יסודית. אני סובלת מבליפהריטיס בשתי העיניים קיבלתי המלצה לטיפול וטיפות ומשחת עיניים, כמו כן טיפול לשלושה צחודשים במינוציקלין, אני מרגישה כבר שיפור והדר מקסים ויסודי וסבלני והסביר לי הכל. הבעיה היחידה שלי כרגע שאני מרגישה שמאז שאני לוקחת את האנטיביוטיקה כשלושה שבועות יש לי כל מיני תחושות מוזרות כמו כאבי ראש חוזרים ונישנים, כאבי בטן, גירודים שהתחילו לפני כיומיים באיזור הפות אני מאמינה שכל זה בגלל האנטיביוטיקה . השאלה היא האם להמשיך או להפסיק, מרגישה גם יובש בעור הגוף כמו כן יצאו לי בפנים פצעונים לבנים (חלב) אשמח לקבל תגובה, אני מרגישה שאםהטיפות וניקוי העיניים עם האיי קאר שמחממת במים חמים יש שיפור. נראה לי שהטיפול במינוקצין קצת מקשה עליי ותודה מראש

ויוי שלום, תודה. אענה לך בפרטי, זה לא הפורום המתאים. שנה טובה.

שרי שלום, עניתי כבר מספר פעמים, אבל נראה שמהסלולרי זה לא מתפרסם. תודה על ההתמדה. באשר לאביך, ה-CT אינו בדיקה אבחנתית במקרה כזה, ויש לבצע את הביוספיה. כדאי לוודא הביופסיה מתבצעת ע"י אוקולופלסטיקאי/ת במקום בו יש פתולוג עם התמחות בהמטופתולוגיה, ופתולוג עם התמחות בעיניים. אם תרצו, אתם מוזמנים לפנות ליעוץ במרפאתינו בהדסה.

06/09/2014 | 11:45 | מאת: שרי

אבי בן ה- 81 הופנה לבדיקת סי טי עקב גוש בארובת העין בעפעף תחתון ועליון. {בבדיקת סי טי שעבר הודגמו ממצאים רקתיים פרה-ספטאלים משמאל סופרה ואינפרה אקולארים ואקסטרה קונאלים אשר עוברים האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי בצורה הומוגנית ושווה (לפני 40HU, לאחר הזרקה 80HU).התהליך בעפעף תחתון במימדים 2.6 ס"מ על 1.1 ס"מ, בעפעף עליון 1.8 על 1.1 ס"מ. הודגם קישרית נוספת עליון בקוטר 0.8 ס"מ עם האדרה זהה לממצאים המתוארים.הסננת שומן קלה פרה ספטאלית יותר סופרה אוקולרית. לציין הסננהת תת עורית של רקמות הרכות פרי אורביטאלי משמאל. מימין תהליך אינטרה קונאלי אשר נראה בלתי נפרד מרקטוס עליון ונראה מאותו טיב של ממצאים משמאל.גלגלי עינים שומרים על צורתם ללא עדות לפרופטוזיס.ללא עדות להרס עצם.} התרשמות: התהליכים האורביטלים משני הצדדים אשר עוברים האדרה בולטת לאחר הזרקת החומר יכולים להתאים למחלה לימפופרולפרטיבית. עכשיו הוא מופנה לביופסיה. שאלתי - האם ממצאי הסי טי קובעים שזהו - הוא נכנס לסטטיסטיקה? האם יכול להיות מצב של האדרה בולטת במצב של לימפומה שהיא איטית? מודה מאוד

ובנוסף לתשובתי שלמעלה, לימפומה בארובה אכן גדלה לאט. אם יתברר שזו אכן לימפומה לאחר הביוספיה, צריך גם ברור מערכתי עם המטולוג.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 > ... 8