שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

26/10/2016 | 19:43 | מאת: גיל

שלום, עשיתי סיטי ראש וסיטי ארובות העין עם חומר ניגוד בגלל פזילה שהתחילה לי בעין שמאל (נוירולוג שלח אותי לבדיקה) ובסיטי ארובות עין מצאו אקזופטלמוס בעין שמאל.. אמרו לי לעשות בדיקות של בלוטת התריס והיא נמצאה תקינה. רופא המשפחה אמר לי לחזור לרופא העיניים והוא יסביר לי מה זה אומר.. קבעתי תור והוא עוד כשבועיים.. מקריאה באנטרנט קראתי שזה יכול לנבוע מגידול לדוגמה. תוכלו לכתוב לי כמה זה שכיח? אני מאוד מודאגת.. והאם יכול להיות קשור לפזילה שהתחילה לפני כמה חודשים ? (יכול שהפזילה זה מזה?) אני בת 26.. תודה!

גיל שלום, בלט עין (אקזופטלמוס) אכן נגרם ברוב המחלט של החולים מהפרעה בפעילות בלוטת התריס. אם היה גידול שגורם לזה, היו צריכים לציין זאת בדו"ח ההדמיה (CT). לכן, רוב הסיכויים שאין גידול מאחורי העין הגורם לבעיה. עם זאת, התשובה כאן מתבססת על התאור שלך שההדמיה תקינה פרט לבלט העין, משמע שאכן אין ממצא בארובת העין. אם הפיענוח שגוי, זה יכול להיות גידול.

28/10/2016 | 00:32 | מאת: גיל

תודה רבה אז אצלי זה לא גידול כי בממצאים רשום גם "אין לזהות תהליך ארובתי חשוד". ממש הקלה. השאלה אילו עוד גורמים יש לזה? תודה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות