ציסטה בעין שמאל משבוע שעבר

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

09/08/2016 | 09:40 | מאת: עידו

שלום, שבוע שעבר שמתי לב שצמחה ציסטה בעין שמאל שלי בגודל קטן. ניגשתי לרופא עיניים אתמול והוא הציע להסיר את הציסטה באמצעות מחט. אכן הוא עשה זאת והציסטה נעלמה. היום בבוקר כשהתעוררתי, ראיתי שהציסטה חזרה לאותו גודל כמו שהיא הייתה לפני שבוע. רציתי לשאול מה ניתן לעשות להמשך טיפול? ללכת שוב לרופא כדי להסיר את הציסטה או לחכות שהיא תעלם לבד? תודה

עידו שלום, האם עברת ניתוח עייניים קודם כלשהו? בן כמה אתה? ציסטה אמיתית מצופה מבפנים בתאי אפיתל. כדי לחסר אותה לגמרי יש לכרות את הציסטה במלואה, ולשלוח את הדגימה לקריאת פתולוג עיניים. ניקוז במחט רק גורם לניקוז זמני והציסטה תתמלא מחדש. אפשר לתת לה הזדמנות להספג, אך אין טעם לדקור אותה בנתיים.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות