גילו לבן שלי יבלת בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

17/03/2016 | 13:47 | מאת: קובי הרשקוביץ

בישרו כרגע לבן שלי שיש לו יבלת בעין, מה זה אומר ? ממה זה נוצר? מפנים אותנו למיון וכך רשום, חשד לפפילאדמה בימין, הגיע לבדיקה שיגרתית בלט אסימטרי של הדיסקיות נא לבצע US עין. באבחנה מבדלת DRUSEN. תודה על תשובתכם קובי

שים לב שלא כתוב "יבלת" בשום מקום. פפילאדמה זוהי בצקת בראש עצב הראיה הנובעת מלחץ תוך גלגלתי מוגבר. לפעמים ראש עצב הראיה נראה מורם גם ללא לחץ תוך גלגלתי גבוה, ולעיתים מדובר בטעות בשל המצאות משקעים בתוך ראש עצב הראיה, והם נקראים drusen. דרוזן מאבחנים לפי מראה קליני אופייני, ובעזרת הדמיה הכוללת US עיניים טוב, ו/או OCT של ראש עצב הראיה. מקווה שעבר עליכם בשלום. חג פורים שמח

23/03/2016 | 14:16 | מאת: קובי

צהרים טובים ד"ר שחר אנחנו כבר כמעט שבוע מאושפזים בהדסה עין כרם, ואנחנו מאוד מתוסכלים. רק ביום שני הבן שלי עבר ניקור מותני ושם התגלה שיש לו לחץ מסוים שיכול להיות בגלל זה נובע הבצקת. מאז הניקור המותני הבן שלי מושבת, מקיא כבר יומיים בקושי מתהלך (בגלל כאבי הגב) . השאלה שלי האם זה טבעי שאחרי הניקור המותני ככה יסבול הבן שלי? נותנים לו כדור שכרגע שכחתי את שמו שלפי מה שהבנתי מהרופאים אמור לדלל את הנוזל ולהפחית את הלחצים, האם יש לו תופעות לוואי???? מאז שנכנסתי לביה"ח המצב רק מדרדר במקום להשתפר... יעזור לי אם תאיר את עיניי בנושא בני. בברכה, קובי

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות