ציסטה שקופה בלחמית העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

19/10/2015 | 09:24 | מאת: Michal

שלום רב, אתמול בבוקר הופיעה לי ציסטה ללא שום סיבה ידועה. גודל הציסטה של 1.5 מ"מ בלחמית למטה. הנוזל בציסטה שקוף וצלול. (לא זיהומי)זה מעט מציק במיוחד בזוויות מסוימות ומאוד בבוקר. רופא שבדק המליץ על טיפות FML. כששאלתי לסיכוי שזה יעזור- ענה שאין ידע בנושא. האם מומלץ ללכת להוציא את הציסטה? מה האפשרות שתחזור? האם לקחת סטרואידים למרות שלא ידוע השפעה מטיבה? יכולות להיות תופעות לוואי מזיקות? מה יכול היה לגרום לזה והאם אני יכולה למנוע זאת? או האם יש עוד טיפולים אפשריים?

מיכל שלום, בד"כ ציסטה לחמיתית אינה קשורה לגידול. ניתן לנסות את הטיפול שהוצע לך. היא עלולה לחזור. אם זו אכן ציסטה לחמיתית, עד שיכרתו אותה זה לא ייגמר. בהצלחה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות