פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

פורום גידולי עיניים עוסק בגידולים תוך עיניים, גידולים בארובת העין, גידולים בעפעפיים, מלנומה בעין, לימפומה, רטינובלסטומה, גרורות לעיניים וגרורות מגידולים עיניים.

הפורום נועד לתת לכם תשובות ממומחים בתחום מחלות סרטן העין (אונקולוגיה) בנושא איבחון וטיפול במחלת הסרטן הקשורות לעיניים, גידולים סרטניים, ניתוחים, הקרנות, וכימותרפיה.
373 הודעות
361 תשובות מומחה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

28/01/2024 | 17:28 | מאת: עליזה

בת 16 עם אבחנה של גליומה בכיאזמה ועל עצב הראיה , לאחר ביופסיה. צמצום שדה הראיה. מהן אפשרויות הטיפול כיום? אשמח להמלצה על רופאים מתאימים לטיפול

28/01/2024 | 14:54 | מאת: יעל

בת 60. התגלתה באקראי מנינגיומה בטוברקולום סלה, העוטפת את חלקו העליון של עצב הראיה מימין, גודלה 9*9*6 מ"מ. עצב הראיה הזה בmri "נראה מעט בלתי סדיר" לעומת השמאלי. בדיקת oct תקינה, ובדיקת שדה ראיה תקינה. מחכה לפגישות אצל ניואופטלמולוג וניוכירורג ומאוד לחוצה. האם נוטים לטפל כבר עכשיו במנינגיומה כזו? או שאפשר כעת רק להסתפק במעקב? ואיך הניורואפטלמולוג מקבל החלטה? על סמך מה?

יעל שלום, בלי לראות את ההדמיה, ובלי לבדוק אותך ולראות אם הגידול גרם ללחץ ולנזק כלשהו - קשה לענות לשאלות שלך. תור לנוירו-אופטלמולוגי ונוירו-כירורג זה רעיון מצויין רפואה שלמה ומהירה

11/01/2024 | 09:47 | מאת: חיימוב

שלום , האם כאב בעין, בנגיעה בעפעף שגורם למין כאב ראש קל או מיגרנה בארובת העין שלא מפריע לראיה ונשלל סיבה שקשורה לעין או משקפיים האם זה יכול להיות לימפומה או גידול בעין? אם רופאי עיניים לא יודע ונוירולוג שולח לct האם זה אומר שיש חשש לגידול ? הכאב הופיע די פתאומי לפני חודשיים אחרי כנראה שפשוף או גירוד בעין ומאז הופיע ולא נעלם , ז״א כאב חדש . אם מלטפים את העפעף אז הכאב מוטרג סף הכל כאב ברף של 2-3 מתוך 10 איך יכול להירגע שזה לא משהו חמור מהראש או מחר חושש ,תודה גיל 37

חיימוב שלום, ראשית, בד״כ גידולים בעיניים לא כואבים, וודאי שלא לימפומה בארובה. נגיעה בעפעף שגורמת לכאב - מומלץ להבדק אצל רופא/ת עיניים עם מומחיות בעפעפיים וארובה. הדמיית ראש (CT או MRI) נשמעת כרעיון טוב. בהצלחה

26/12/2023 | 18:55 | מאת: סייעת לרופא שיניים במקצוע

שלום וברכה ערב טוב לפני שבועיים כבר יצא לי גוש שומני בעפעף העליון שלא עובר ניסיתי לפנות לרופא משפחה שיתן לי משחה אנטביוטית ושלחו אותי לרופא עיניים לבירור הגוש בנוסף קומסטיקאית אמרה לי שהיא יכולה להוציא את זה עם מחט מה זה אומר??? אחותי הסתכלה היום ואמרה לי שזה משהו שקשור לעור חיצוני ולא פנימי מה עושים??? אני מיואשת תודה רבה זה בעין ימין איפה שיש את הבעיה עם הארובת העין תודה רבה

סייעת, רוצה לשלוח תמונה? לא הייתי נותן לקוסמטיקאית לגעת במשהו בעפעף עם מחט...

שלום איך יש מצב כזה ששטף דם לא נספג גם לאחר שנתיים ? מה האופציות ? העין עיוורת ועברה גם ניתוח גלאוקומה .

דנית שלום, לפעמים יש דימומים שלא נספגים. האם ניסו לעשות ניתוח לניקוי הדם (ויטרקטומיה)? לפעמים זה מצליח, ולפעמים מייד מדם מחדש עוד תוך כדי הניתוח. אם בטוחים שהגידול הגיב לטיפול, אפשר לעשות ניתוח מורכב בו כורתים את שארית הגידול מתוך העין. את מוזמנת לבוא אלינו להבדק ולדון באפשרויות.

הופעת נימים אדומים בעין בצורת עכביש האם חשש לגידול חוזר ותחושת כאב קל מלווה בדקירה חלשה מרגיש כאילו משהו בעין

שלום, זו שאלה פרטנית מאוד לאתר תמיכה אינטרנטי, ואפילו בלי תמונה. לא ניתן להשיב על השאלה בלי בדיקה

איפה שולחים תמונה בבקשה ? רציתי לוודא אם נימים יכולים להיות קשורים

16/10/2023 | 06:42 | מאת: אליאב

הי , בערך יומיים שאני מרגיש שמשהו מציק לי בעין קמתי והלכתי למראה וראיתי בצד העין בתוכה נקודה לבנה כזאת נראה כמו פצע לבן בתוך העין איפה שהשפיץ של העין בצד שמאל בעין ימין ונכנסתי לגוגל כתבתי על זה וזה מלחיץ אותי שחס וחלילה זה לא איזה גידול או משהו כזה . זה נראה נקודה לבנה כזאת בעין ובגלל המצב כרגע ( מצב מלחמה) התייעצתי עם רופא אונלין והוא רשם לי משחה לדלקת עיניים האם זה יעזור ? השאלה שלי האם זה מסוכן יכול לפגוע בריאה ? איך זה הגיע לי לעין וחס וחלילה שזה לא גידול אני עוד צעיר לזה תודה

אליאב שלום, רוב הסיכויים שאין מדובר בגידול, אבל בלי תמונה ובלי בדיקה, לא ניתן להתייחס מעבר לכך.

15/10/2023 | 13:24 | מאת: דניאל

שלום רב .ביתי בת 18 בריאה בדרך כלל ללא בעיות ראיה שמה לב לאחרונה שיש לה צבע כחלחל בהיר בלבן של העיניים .כאמור היא בריאה וללא בעיות ראיה. אשמח להכוונה או הערות בענין. בתודה מראש .דניאל

דניאל שלום, צבע כחלחל בלבן של העין בד"כ מצביע על הדקקות קיר העין (לובן העין). עם זאת, כדאי להבדק ע"י רופא עיניים

23/09/2023 | 17:44 | מאת: טומי

שלום אודה על מענה דחוף משתמש בטיפות רסטזיס 0.05 ( בשל דלקות חוזרות בעיניים לאחר שימוש ממושך במקסיטרול שגרם לי כנראה לקטרקט - בירור אצל מומחית בקרוב ) - אני משתמש מזה כחודשיים ובשילוב קומפרסים פדים של תה ירוק וויטמין A פוס סובל מפחות דלקות עיניים שאלותי : האם ניתן להשתמש ברסטזיס לאורך זמן ? הוא אינו גורם לתופעות לוואי לא רצויות ? יש לי עמימות בראייה ביום יומיים האחרונים בעיקר מישיבה לקימה האם ניתן באותו בקבוקון ( שאינו עם חומר משמר ) להשתמש בוקר וערב לאחר עד 12 שעות באותו היום ואחכ לזרוק ? בתודה !

טומי שלום, בקבוקונים קטנים טובים ל-24 שעות מרגע הפתיחה, אם אתה סוגר את הפקק לאחר כל שימוש. אפשר להשתמש ברסטזיס חודשים רבים בלי שזה יגרום להופעת גידול בעין. זה גם לא טיפול נגד גידול בעין. ספציפית למקרה שלך צריך לשאול את הרופא שרשם התרופה.

15/09/2023 | 12:25 | מאת: עדינה

היי דר׳, תודה על מהענה של אתמול, הכוונה שלי שיש לי נקודת חן שמפריעה אסתתי בלחמית שלפעמים בולטת ולפעמים משתלבת עם העין כאילו זה טבעי, אני רואה במלא מקומות שמסירים ללא זכר לשום סימן השאלה שלי האם אני צריכה סוג של להאמר או שיש פה עניין של אחוזים? כי צלקת בסופו של דבר תהיה יותר בולטת לדעתי, נגיד ויגרם סימן ויראה יותר גרוע האם אפשר להעלים אותה או שאצטרך להיות איתה? אני ממש לחוצה ולא יודעת מה לעשות תודה ושנה טובה!!

עדינה שלום, מעבר למה שכבר עניתי, אפשר להתייחס רק בבדיקה במרפאה.

14/09/2023 | 20:38 | מאת: עדינה

היי דר’, יש לי נגע שביר בלובן לא קטן ולא גדול, הייתי בבדיקת שגרתית של עיניים ושאלתי את הרופא אם אפשר להסיר את הנגע הוא אמר שכן אבל נשארת צלקת כי עושים חתך אז תהיה צלקת אבל אחרי מספר חודשים הצלקת תהיה לבנה שזה אומר שהעין לבנה, השאלה שלי איך נראת צלקת כמו שהרופא אמר לי לבנה? או שיכולה להיות צלקת שרואים, ולמה אני רואה במקומות כותבים שאפשר להסיר בלי צלקת אחרי שהוא אמר שחייב להיות אחרי חתך כמובן שאם הצלקת לבנה אז זה לא משנה לי, ועוד שאלה במה משתמשים אחרי שמוצאים את הנגע בניתוח וכמה זמן החלמה והאם אתה מתעסק בהסרת נגעים כאלו? תודה.

עדינה שלום, ראשית לא להוריד נגעים מהלובן, רק מהלחמית. כל ניתוח שעושים משאיר צלקת. עד כמה הצלקת משמעותית תלוי בגודל החתך ובתגובת הגוף האישית שלך לפציעות. יש אנשים שמצטלקים טוב יותר, ויש כאלו שפחות. כאשר אני מנתח נגעים בלחמית לרוב עם הזמן הצלקת נעלמת, לפעמים עד כדי כךשבביקורות אני צרי ךלוודא ברישום היכן היה הניתוח. אבל לפעמים נותרת צלקת שרואים. בהצלחה ושנה טובה

23/08/2023 | 00:22 | מאת: מוריה

שלום יש לי 2 נקודות שחורות קטנות מאוד בחלק התחתון של הקרנית לאחרונה העין הזאת התחילה להציק לי קצת והלכתי לרופאת עיינים שהרחיבה את האישונים ועשתה בדיקה יסודית ואמרה שהכל תקין בעין. למעשה שכחתי לשאול אותה על הנקודות אך אם היא אמרה שהכל תקין אפשר להסיק מזה שגם הנקודות הן כלום כי אם היה משהו הרופאה כבר הייתה אומרת לי בבדיקה או שיתכן שהיה צריך בדיקה מסוימת לא רגילה שהיא לא עשתה?

מוריה שלום, יכול להיות שזה מאוד קטן והיא פיספסה, אבל סביר שזה שום דבר. שנה טובה

21/08/2023 | 14:09 | מאת: אביבה בללטי

לפני 3 חודשים צמח לי על עפעף שמאל מין תוספת עור בדיוק על הטוואי של ניתוח עפעפיים שעשיתי לפני 3 שנים. בבדיקה ראשונה חשדו בצלקת קלואידית לאחר ביופסיה מצאו שיש לי גרנולומה. כרגע ממליצים אנטיביוטיקה למשך חודש לראות אם יש שינוי. האם יש לך מידע על העניין? או רעיון אחר. אנטיביוטיקה? תודה אביבה [email protected]

אביבה שלום גרנולומה צומחת לפעמים סביב שארית תפר שלא נספג עד הסוף. 3 שנים לאחר ניתוח העפעפיים נשמע פחות סביר, אך עדיין אפשרי. אנטיביוטיקה זה רק טיפול לאחר הביופסיה. לא אמור להשפיע על גרנולומה, אם לא נכרתה במלואה. לצורך תשובה פרטנית, צריך לבדוק אותך, ולראות את כל התיעוד הקודם של הרופאים שלך. בהצלחה.

נולדתי על נבוס אדום בלחמית העין,(שפיר)כבר תקופה שהנבוס ״משתגע״, יש ימים שהצבע הוא ממש אדום אבל ממש, וזה מפריע אסתתית בגלל שהנבוס ממש אדום כמו דם, זה תמיד משתנה לפעמיים אדום חלש ובמהלך היום פתאום חזק, וכמעט בכל ערב כשאני עייפה הנבוס בעין ממש אדום, אני הלכתי לרופא פלסטיקה על מנת לברר בשביל להוציא את זה, הוא בדק את העין ואמר שהוא לא מוכן לנתח ושעלולה להיות לי צלקת ויהיה לי יותר גרוע, ונתן לי הפנייה למרפאה אחרת אני חקרתי וראיתי שמורידים את זה ללא שום צלקת לפחות בחול, אני באמת סובלת מעין אדומה הנבוס לא גדול בכלל, רק כשהאדום נהיה חזק במהלך היום הוט נראה מפחיד הוא פשוט תמיד חזק מידי יום כאילו אני ערפד, השאלה שלי אם אני יכולה להוריד את זה מבלי שיגידו לי שעלולה להיות לי צלקת, כי אני באמת סובלת ורוצה העין לבנה, תסבירו לי על התהליך איפה אני יכול להסיר את הנבוס שמפריע לי ממש, אם יש אפשרות לעשות ניתוח שהלחמית תהיה לבנה(על ידי שתל, או או שבכלל לא צריך) ולמי אני באמת צריכה לפנות שמתעסק בלהסיר נבוס בעין? הגבתי פה לפני כמה ימים וזה שלח לי בטעות את ההודעה, זו ההודעה המעודכנת לא להתייחס ל״ניתוח נבוס בלחמית העין״

אנונימית שלום, התגובה להודעה הארוכה זהה לזו של הקצרה (: בואי ונבדוק. אסביר מה צפוי בניתוח

22/08/2023 | 17:03 | מאת: אנונימי

תודה רבה שענית התגובה שלך שימחה אותי. אבל אמרו לי בכל מקום שבניתוח שמתבצע כירורגית תמיד יש צלקת(אני מעדיפה להישאר עם הנבוס במקרה כזה) רופאים שבדקו אותי אמרו אותו דבר לגבי הצלקת, האם אצלך הניתוח על ידי לייזר או שיטה אחרת? ואני אקבע תור בהקדם האפשרי אליך תודה.

15/08/2023 | 22:49 | מאת: אנונימי

נולדתי עם נבוס אדום בעין,הוא אדום רוב היום לפעמים לא חזק. אבל אם אני הולכת לישון מאוחר וקמה מוקדם הנבוס הוא כמו דם, וזה אחד הסיבות שאני מעונינת להסיר אותו וגם מבחינה אסתתית, הלכתי לרופא עיניים והוא אמר לי שעוללה להיות לי צלקת יותר גרועה, אי אפשר להסיר לשמים שתל או משהו כזה שהעין תהיה לבנה? ודרך אגב לאיזו מרפאה אני צריכה לפנות שמתעסקת בזה שמסירה את הנבוס תודה.

לאנונימית שלום, לא ראיתי את הנגע שלך, אבל בד"כ כשאני מסיר נגעים כאלו, לא נותרת צלקת לאחר החלמה מלאה. מוזמנת לקבוע תור לבדיקה, ונראה במה מדובר.

שלום רב, מדובר בבת 3, נולדה עם נגע בעין על הלחמית, נקודה קטנה (כמו ראש מחט) בצבע שחור.. ממש שחור, מוקפת בקצת חום. הנקודה הזאת בלובן העין מתחת לעפעף העליון, אך כשהיא מזיזה את העיניים רואים את זה. היא נולדה ככך והנגע נותר אותו דבר. לקחתי אותה לבדיקת רופא עיניים שאמר שגם לי יש נקודה קצת חומה בתוך העין (לא בולטת בקושי רואים) וכנראה תורשתי. אך מה שיש לילדה ממש שונה, שני צבעים. וזה קצת מדאיג אותי. לחכות עם זה עד גיל מסוים? יש בדיקה יותר יסודית? אשמח לשלוח תמונה אם יש אפשרות. המלצה.. תודה...

לאמא המודאגת שלום, אם הילדה נולדה עם זה, ולא השתנה, אפשר להמשיך מעקב עם צילום טוב של האיזור. אם תירצי בדיקה יסודית, את מוזמנת לקבוע תור למרפאה שלי

13/07/2023 | 16:29 | מאת: יעל

היי, עברתי ניתוח להוצאת שני נגעים בעפעף העליון. נגע אחד הרופא אבחן ככלזיון ונגע שני כגרנולומיה. לאחר שבועים מהניתוח הנגע שאובחן כגרנולומיה חזר. מה יכול להיות הסיבה? (הרופא שלח לפתולוגיה את שני הנגעים ולא חזרו אלי עם תשובה)

יעל שלום, שאלת שאלה חשובה מאוד. חשוב מאוד לקבל את תשובת הפתולוגיה על הנגע שהוציאו לך, וחשוב לא פחות לוודא שפתולוג עיניים קראת את הדגימה. נגע שחוזר במהירות, במיוחד משהו "שומני" בעפעף עלול להיות גידול שמחייב טיפול. פני שוב למנתח שלך ובקשי את תשובת הפתולוגיה מהביופסיה.

03/07/2023 | 17:29 | מאת: יוסי עבו

שלום לרופאים הנכבדים מזה כשנה וחצי יש לי מעין לחץ כזה בעין ימין לסירוגין שבא והולך מין כאב כזה בעין עשיתי צילום קרקעית העין, בדיקת עיניים אצל אוקופלסט(או איך שלא קוראים לרופא העיניים הזה )וגם us עיניים ,לא ראו דבר האם יש לכם אולי כיוון לתת לי ? איזה עוד בדיקה כדאי לעשות או איזהשי אבחנה מה זה יכול להיות זה ממש מפריע לי לאיכות החיים

יוסי שלום, על פניו, זה לא נשמע כגידול, וודאי שלא על פני שטח העין או בתוכה. האם רופא העיניים שבדק אותך דיבר על פניה לנוירולוג?

10/07/2023 | 15:29 | מאת: יוסי עבו

הוא דיבר על ללכת לרופא שנקרא נוירואופתומלוג או משהו כזה והוא גם דיבר על זה שזה יכול להיות מסינוסיטיס למרות שאני לא מנוזל והוא ראה שיש לי יובש בעין ואמר שזה גם יכול להיות השאלה מה הרופא הזה יכול לראות ?

היי, השאלה שלי קצת מורכבת. לפני שנה ו8 חודשים סיימתי טיפול בקרינה לארובת עין ימין (לימפומה מאלט בשריר הלטרלי). לפי כן הייתי במעקב אצל נוירואופטלמולוג בגלל עיבוי של שרירי העין (כל ה4) - דלקת של בלוטת התריס. אחרי שנה של מעקב התגלה הגוש בצילום CT. אחרי הטיפול אני מגיע כל כמה חודשים לביקורת במרפאת ארובה וגם לנוירואופטלמולוג. בסיום הטיפול עברתי צילום שהראה רק שיש עדיין עיבוי של השרירים בעין ימין - במקרה הזה מדידת הרטל של עין ימין 22 (גם במרפאת ארובה וגם אצל הנוירואופטלמולוג). לפני 4 חודשים עברתי צילום נוסף שהראה על נסיגה של עיבוי השרירים - מיד לאחר מכן נעשתה מדידה של העיניים במרפאת ארובה עין ימין השתפר ל21 עין שמאל 20. היום בביקורת אצל הנוירואופטלמולוג המדידה גם שם עין ימין 21 אבל שמאל 18. לאורך כל התקופה מדידות עין ימין דומה גם אצל מרפאת ארובה וגם אצל הנוירואופטלמולוג. אבל לאורך כל התקופה אחרי הטיפול מדידת עין שמאל שונה אצל מרפאת ארובה לבין אצל הנוירואופטלמולוג, גם היום. לא יודע איך לקחת את המצב הזה - במרפאת ארובה ראו אחרי הטיפול הבדל בין העיניים של 2 והיום של 1 (ימין 21 שמאל 20). הנוירואופטלמולוג ראה הבדל של 4 אחרי הטיפול וגם 3 לפעמים וגם היום (ימין 21 שמאל 18) - שזה לפי מה שקראתי מעל 2 הבדל זה בעייתי, לכן אני מבולבל ומודאג. לא יודע למה להתייחס - מה דעתם? מצד אחד הם מסכימים שעין ימין 21 וזה תקין עבורם כי כל הצילומים תקינים - האם להתייחס בעיקר לזה? או להבדל בין העיניים (מעל 2) לפי המדידה של הנוירואופטלמולוג ולהיות מודאג בגלל זה (תמיד ההבדל היה אצלו בין 3 ל4 אחרי הטיפול)? מודאג ומבולבל

שי שלום, אי אפשר לתת יעוץ פרטני באתר אינטרנט פתוח. בנוסף, כאשר אתה הולך למספר רופאים לאותה בעיה רפואית ומקבל תשובות שונות, אתה צריך לבחור על מי מהם אתה סומך וללכת לפי חוות דעתו (או דעתה).

26/03/2023 | 16:59 | מאת: אנונימית

שלום רב עברתי CT בעקבות ממצא תת עורי שגדל במהלך הזמן מעל הגבה. נרשם בCT ממצא תת עורי מצד ימין במימדים 2*1*3 רובו בעל תוכן בצפיפות שומנית ובתוכו ממצא סולידי מעוגל בקוטר כ5 מ"מ. תהליך גורם לסקלופינג של העצם הפרונטלית הסמוכה, קורקט העצם נראה סקלרוטי. נצפתה הסתיידות פוקלית באספקט האחורי של התהליך. אני כמובן הזמנתי תור דרך המערכת הציבורית לרופא אוקופלסטי אך לצערי מדובר בתור רחוק. אודה לעזרה בהבנת הפענוח ככל ואפשרי.

אנונימית שלום, לא ניתן לתת תשובות פרטניות בפורום כזה. חג שמח.

12/02/2023 | 16:11 | מאת: ירון

באינפרא רד אזור הלבנה סביב ארקדה תחתונה

ירון, מה השאלה?

05/02/2023 | 19:41 | מאת: דבורה

שלום, אבקש לדעת מה זה אומר נבוס כוריאדלי מעל דיסקה שמאל בגודל 1 DD. תודה רבה

דבורה שלום, נבוס כורואידלי בקוטר דיסקה, הוא קטן מאוד, בקוטר 1.5 מ'מ. האם מעל הדיסקה מתאר נגע בהמשך הדמית בכיוון מעחה מהדיסקה לכיוון ההיקף, או אחד שמטפס מעל הדיסקה? הראשון לא מדאיג. השני נדיר. שניהם מחייבים מעקב.

12/12/2022 | 23:54 | מאת: אנונימי

שלום, מלפני 4 ימים עברתי ניתוח להסרת נבוס מהעין. מאז כמעט כל יום (כולל היום) יורד לי קצת דם מהעין, אני מנקה עם מגבון אסטטי לעין, ואז זה מפסיק. כמות הדם היא לא גדולה. רציתי לשאול האם זה בסדר וזה חלק מתהליך ההחלמה או שאני זקוק לפגוש רופא?

דימום בלתי פוסק (גם אם רק מטפטף) לאחר ניתוח בעין מחייב חזרה לבדיקת הרופא המנתח. חג שמח

15/08/2023 | 21:22 | מאת: אנונימי

האם הניתוח עבר בסדר, האם נשאר לך צלקת או משהו אחר? אני פשוט מעוניין להסיר ומעוניין לדעת האם העין תהיה לבנה ולא תהיה צלקת או משהו בסגנון.

02/11/2022 | 01:02 | מאת: שלומי

היי פרופ', ביצעתי MRI ארובות עיניים מעקב אחרי בלט עין, שם כתבו: עיבוי דיופזי של שרירי אקסטראו אוקולריים בארובה הימנית הדבר יותר בולט ברקטום הלטרלי והמדיאלי, עם הסננה בשומן הרטרו בולברי , כרגע ללא לחץ ברור על עצב הראיה. בלוטות הדמעות הודגמו בעלי אותות ומבנה תקינים וללא האדרה פתולוגית. עיבוי רירית ומעט תוכן בסינוס פאראנזליים. סיכום: עיבוי שרירים אקסטראאוקולריים בימין , עצב הראיה בימין נראה באות ועובי שמור כעת. כמה דברים ברשותך - אם היה משהו ממאיר שעוטף את אחד השרירים היו רואים את זה בMRI? אם היה משהו כזה היו מתארים בפענוח אחרת ממה שכתבו בו? תודה

שלומי שלום, יש קושי במתן תשובה פרטנית באתר אינטרנט. אתה מוזמו לקבוע תור למרפאה ונשמח לייעץ לך חג שמח

28/09/2022 | 09:24 | מאת: ליאת

בדיקות הדם תקינות. נאמר לי שאין צורך בסיטי בעין רק לבוא עוד 3 חודש לבדיקת דם נוספת. השאלה שלי האם בדיקת דם מספיקה?

ליאת שלום, בד"כ אנחנו לא מטפלים בלימפומה בעין בהקרנות. עם זאת, אין קשר בין מעקב אחר לימפומה MALT בעין לבדיקות דם כלשהן. צריך בדיקת מומחה וצילומים (צילום מקטע קידמי של העין והדמיה של ארובת העין, עדיף MRI, ולפעמים אפשר ב-CT).

08/09/2022 | 12:46 | מאת: משה

בן 66 ובמעקב שנים של נבוס שהיה קטן מ400 מיקרון. בבבדיקת OS שבוצעה היום אובחן: דמית (כורואיד): מעל לדיסקה, לזיה שטוחה בקוטר 3.5x2.95 ממ. נא המלצתכם

שלום משה, הגדלים שבאו ממדידת האולטראסרונד (US) שעברת מציינים אורך ורוחב, בלי מדידת הגובה. אם אחד הפרמטרים הוא גובה, זה שינוי משמעותי מעובי (ככל הנראה ב-OCT) של 400 מיקרון. כדאי שתקבע תור מהר לבדיקה. שנה טובה וחתימה טובה

19/08/2022 | 16:58 | מאת: מוריה

שלום, האם צילום fa הוא הכרחי בבירור טבעו של נבוס. באילו מקרים הוא הכרחי? האם ניתן להסתפק ב us עין וצילום רגיל בצבע?

שלום ענת, משום שאת שואלת בפורום גידולי עיניים, אני מניח שאת שואלת או על נבוס בלחמית העין, קשתית העין, או הדמית (כורואיד). צילום FA אינו חלק מהבירור של אף אחד מהנבוסים הללו. צילום צבע הכרחי לשלושתם. צילום OCT חשוב מאוד בבירור של נגע פיגמנטי בקשתית ובדמית. בהדסה אנו יכולים למדוד את הנבוסים בקשתית עם OCT של המקטע הקידמי, ומצליחים למדוד את מרבית הנבוסים גם בחלק האחורי של העין במצלמת OCT מיוחדת. לאולטראסאונד (US) עיניים תפקיד חשוב ביותר, אך אם מצליחים למדוד נגע ב-OCT, אפשר פעמים רבות לוותר על ה-US. שנה טובה!

12/08/2022 | 10:40 | מאת: אירית

לפני 4 ימים עברתי ניתוח להוצאת גידול בעזרת פלאק ריתניום .הראיה בעין עדיין מטושטשת וכפולה נאמר לי לבצע תירגול לחיזוק שרירי העין. באיזה תדירות ולכמה דקות לתרגל? האם יש עוד משהו לעשות לשיקום העין? האם יש סיכוי שאחזור לתפקוד תקין ואחזור לנהיגה.אני בת 67 בריאה ללא מחלות. תודה

גב' שוברט שלום רב, ראשית, כנראה במתח האירועים לא הבנת את ההסבר שאני מניח שנתנו לך: בראכיתרפיה לא "מוציאה" גידול, אלא אמורה לעצור אותו מלהמשיך ולגדול, ובד'כ גם תוביל להקטנת הגידול. שנית, כדי לענות על השאלות שלך, בהנחה שאכן מדובר בלוחית (פלאק) רוטניום, וכעת יש פזילה, צריך לדעת האם הוזז שריר בעת הנחת הלוחית והאם הוחזר למקומו בעת הצאת הלוחית. שלישית, חשוב לדעת מה היתה האבחנה, מה היה מיקום הלוחית, וכמה קרינה קיבלת. מה היתה הראיה לפני הטיפול? אצלינו בהדסה, כל הנתונים הללו מופיעים בכתב בסיכום ביקור המרפאה שהמטופלים מקבלים, ובסיכום האישפוז, שמקבלים לפני השיחרור הביתה. בברכה, פרופ' פרנקל.

02/08/2022 | 17:18 | מאת: רונית

שלום, בבדיקה שגרתית התגלה אצלי נבוס כוריאדלי צמוד לדיסקה בחלק התחתון. הופניתי ל us עיניים...לא ברור לי מה זה אומר? יתכן גידול? האם צריך להסיר את זה? אודה לתשובתך.

רונית שלום, לכ-8% מהאוכלוסיה יש נקודת חן (נבוס) בתוך העין (בכורואיד). זה יכול להשאר כממצא מיקרי עד 120, או שזה יכול להפוך לבעיה בגלל דליפת נוזלים שיפריעו לראיה, או ע'י כך שיום אחד נקודת החן תהפוך למלנומה (גידול סרטני ממאיר). לכן חייבים מעקב קבוע. אם זה ליד הדיסקה, אני מעדיף מעקב עם צילום EDI-OCT, שהוא מדוייק יותר לנבוסים מאשר אולטראסאונד. נשמח לראותך במרפאתינו.

07/08/2022 | 13:10 | מאת: רונית

בצעתי us עיניים.הממצאים:הודגמה היפראקוגנית שטוחה סמוך לעצב ללא הרמה.לסיכום:לא הודגם נגע כרואידלי מורם סמוך לעצב שמאל.ה6מלץ להשלים Edi על מיקום הנגע וצילום צבע FAF לבייסליין ומרפאת נבוס.תוכל להסביר לי ממצאים אלה? והאם יתכן שזה גידול? תודה רבה

שלום רב, הופניתי לצילום רנטגן של ארובות העיניים אך איני מצליח למצוא מקום בו מבצעים הצילום. נדחיתי ע"י תל השומר, לניאדו ואסותא. אודה על קבלת מידע רלבנטי בין במכון פרטי ובין של קופ"ח. בתודה

מוטי שלום, אני לא מכיר צילום רנטגן של ארובות העיניים. אולי מישהו התבלבל והכוונה היתה ל-CT של ארובות העיניים. יש אנשים שמפנים לאולטראסאונד (US) של ארובות העיניים, אך מאז ש-CT הפך נפוץ, אני לא רואה צורך ממשי בבדיקת US של ארובות העיניים מלבד במיקרים סופר נדירים. בחשד לבעיות ברקמות הרכות בארובה, אפשר להזמין גם MRI של ארובות העיניים.

19/07/2022 | 20:31 | מאת: מיכל

שלום, יש לי כבר כמה חודשים נקודת חן שנמצאת בפס ממש מתחת לעין. שמתי לב שעם הזמן הנקודת חן הזו הולכת וגדלה. נקודת החן נראית שטוחה וללא בליטה. אז למי כדאי לי לפנות לבדיקה? אונקולוג לעיניים רופא עיניים או רופא עור תודה רבה!

מיכל שלום, זה ממש נשמע מקרה למרפאה שלנו (גידולי עיניים). את יכולה לשלוח קודם תמונה, אבל אם את חושבת שזה גדל, כדאי שתבואי. פרופ' פרנקל

07/07/2022 | 15:11 | מאת: גבי

אז בבדיקת רופא אבחנו לילד שלי (17), נגע לחמתי טמפורלית לקרונקול בגודל 7 על 4 ללא צביעה יש לציין שבבדיקה לפני שנתיים העין הייתה נקייה, ועכשיו הומלץ על ניתוח, אשמח לדעת על איזה ניתוח מדובר, האם קיימים סיכונים מסויימים, ויותר חשוב האם הנגע עצמו מסוכן? או האם הוא יכול לחזור לאחר הניתוח, בנוסף הפנו אותנו למרפאת גידולים דבר שכבר בגלל השם מלחיץ, למרות שידוע שיש גידולים שהם שפירים הילד לא מתלונן על כאבים או הפרעת ראייה, אשמח להסבר תודה

גבי שלום, נגע חדש, גם בבן 17 מחייב התייחסות מומחה גידולים. לפי גודל הנגע המתואר, אני חושב שכבר יש לכם תור אלינו למרפאה. מבלי שראיתי את בנך, או אפילו תמונה, אני יכול לאמר באופן כללי לגבי הניתוח, שאם ניתן, מסירים את כל הנגע. אם לא, לוקחים ממנו דגימה כדי לקבוע את החשש לממאירות. אני סבור שאת יכולה בנתיים להרגע, כי רוב הסיכויים שלבן 17 אין נגע ממאיר (סרטני), אך חייבים לבדוק. שבת שלום.

שלום וברכה בעבר אמרו לי שהכלי דם שיש לי בעין יכול להיות גם גידול בעין אני בינתיים בלי אולטרהסאונד האם עם כזה דבר אפשר לחכות אני מנסה לעשות כמה שיותר מהר תור לרופא עיניים בקופת חולים כדי שיתנו לי מהר אולטרהסאונד אך אם עבר כמה חודשים מה יכול להיות ההשלכה בעין האם אני כבר מרגישה את זה בעצמות: יש לי טשטוש ראיה בעיקר בעין ימין עם פזילה שבגללה לא נמדדו לי פריזמות אשמח למענה תודה רבה

גולדי שלום, את צריכה לקבוע תור לרופא עיניים ולתאם תורנל-US.

20/03/2022 | 19:40 | מאת: תהליך תופס בארובה עם בעיה בשריר הארובה

שלום וברכה אשמח לקבל תשובה על שאלת עומק שאני שואלת כאן שלום אני בת 29 יש לי בעיה של נחש בתוך העין שמדובר על כלי דם בציפוי העין לפני כמה חודשים עשיתי צילום סי טי שראו שיש בעיה של תהליך תופס מקום בארובה בגלל שאני כבר הרבה זמן בבית עם זה ניגשתי לרופא עינייים שאמר לי שלא מודבר במשהו מסוכן אבל מתאים מעקב הרופאת עיניים ששלחה אותי לסי טי לא מתייחסת עד אחרי פסח ויש לי מי זה הרבה השלכות : המשקפיים שאני הולכת איתם לא טובים לי כבר כמה חודשים ויש לי גם נטייה לפזילה בגלל שלא כוונו את הפריזמות נכון, בגלל שהרופאה ששלחה אותי לסי טי עוד לא קבלה אותי ולכן אני מחכה עד אחרי פסח הרופא קרנית שהלכתי אליו בגלל המצב הסביר לי שכזה דבר לא מורידים (ומיד חשבתי על טיפול אחר...) אבל מה שהכי מעצבן אותי זה שאני קמה בבוקר אחרי לילה ללא שינה והמצב לא מטיב עם עצמו ואני כל הזמן חושבת על המצב של המשקפיים הלא נכונים שאני מרכיבה אותם עכשיו האם עדיף לי לא להתייחס למצב וכן לעשות משקפיים ולא לטפל במצב של הכלי דם ?? האם יכול להיות שפתרון טבעי יכול לעזור לכזה דבר במקום לרוץ לרופאי עיניים יום ולילה??? אני גם חושדת על ההרכבת המשקפיים עם מספר לא נכונה בגלל שנהיה לי גלאוקומה פינגמטרית ואני מאוד מםחדת מי ההתרחשויות ההבאות מה שיהיה לי עוד מעט בגלל המשקפיים עם המספר הלא נכון??? אשמח לתשובה נכונה תודה רבה

מי שמאבחן ומטפל בגידולים בארובה הם אוקולופלסטיקאים הנמצאים בכל מחלקת עיניים בארץ. בהדסה שם אני עובד המומחים הם: דר׳ שי אופיר קהת ודר׳ צבי גור. ״פתרון טבעי״ לא יכול לעזור בהעיה כזו.

03/02/2022 | 20:59 | מאת: מגי

שלום שמתי לב לגולה , שבמגע זזה, בתוך העפעף העליון קרוב לאף מה זה יכול להיות? זה לא כואב ולא אדום זה לא נראה שעורה אודה לדעתך יש לי תור עוד מספר ימים תודה

כנראה מדובר במה שנקרא בשפה הרפואית כלזיון. באם לא משתפר במשך חודש חודשיים לפנות למומחה לעפעפיים לניתוח קטן. באם יש שיפור ניתן לחכות עם סיכוי שיעבור.

21/12/2021 | 14:39 | מאת: ענת

האם יש מה לעשות פרט לניתוח במקרה של ריבוי זבובונים שמפריע ממש לראיה?

23/12/2021 | 10:11 | מאת: ציפורה ביטון

בס״ד גם אני אשמח לתשובה בעניין , האם ישנה התקדמות / מחקר ברפואה בעניין זה שיכול למנוע ניתוח . ( אימי סובלת מזה זמן רב ) תודה רבה ציפורה

ענת וציפורה שלום, אין קשר בין לראות זבובים לבין גידולים בעיניים. אפילו במקרים של לימפומה בזגוגית העין מתלוננים על טשטוש ראיה ולא על זבובים, כך שזה לא הפורום המתאים לפנייתכן

שלום דוקטור לבני גילו גידול שפיר בראש באונה האוקסיפטלית וחושדים שהוא ליד מסלול ראיה .הוא עשה בדיקת שדה ראיה וצינו שהאמינות היא באמינות בינונית .מימין חסרים לא ספציפיים בעיקר ברביע עליון שמאלי ומשמאל גם חסרים לא ספציפיים .לסיכום רושם להרמה מבנית של עצבי הראיה . רציתי לדעת מה זה אומר הרמה מבנית של עצבי הראיה .האם זה אומר שהגידול כבר פגע בראיה או שהפירוש של זה הוא פפילדמה ואם יעשו ניתוח ולא יפגעו במסלולי הראיה ,זה יכול להסתדר . בנוסף עשינו בדיקת ILM RPE THICKNESS ב OCT ויצא שב OD ה THICKNESS CENTRAL SUBFIELD הוא 259 וב OS 263 . ו THICKNESS AVG CUBE ב OD הוא 279 ןב OS 277 וב GANGLION CELL OU ANALYSIS ה AVERAGE GCL + IPL THICKNESS הוא 78 בשני העינים והמינימום הוא 77 בעין אחת ו 76 בעין שניה .בבדיקת ONH AND RNFL OU ANALYSIS OPTIC DISC CUB ה AVERAGE RNFL THICKNESS הוא 77 ב OD ו 69 ב OS .ה RIM AREA הוא 1.42 ב OD ו 1.03 ב OS . וה DISC AREA הוא 1.42 ב OD ו 1.03 ב OS. האם המספרים האלה הם תקינים או שלא תודה רבה

למרבה הצער, אי אפשר לענות על מספרים יבשים בלי תמונות שדות הראיה ותמונות ה-oct.

08/11/2021 | 15:10 | מאת: שלום

שלום וברכה לבתי בגיל 9 יש כבר כשנתיים יבלות ארוכות יחסית שגדלות לה בעפעף ימין הייתי אצל רופא עור בקהילה שפשוט תלש את זה ותוך חודשיים זה חזר טיפלתי ב"ורומאל" ואחרי זה הכל חזר ואפילו החריף מה אפשר לעשות ולאיזה תחום רופא לפנות ? האם יש חשש לסכנה ?

יש לפנות לרופא/ת עיניים עם מומחיות בעפעפיים, אוקולופלסטיקאי/ת

15/10/2021 | 16:39 | מאת: שי

היי, לפני כמה חודשים עברתי ביופסיה בארובת העין לאחר שבצילום נמצא גוש שיוצא מהשריר הישר הלטרלי, הגוש הוצא לבדיקת ביופסיה ושם התברר כלימפומה (רק בארובה) - אחרי הניתוח חל שיפור קטן בבלט עין. הופנתי להמשך טיפול בהקרנות. לאחרונה( לפני כמה שבועות) סיימתי את הטיפול בהקרנות ללימפומה בארובת העין. עדיין יש בלט עין. השאלה שלי האם אחרי הטיפול הבלט בעין אמור להשתפר, להיעלם או לפעמים פשוט נשאר דומה גם אחרי הטיפול? מניח שהכל יתברר בצילום הבא, אבל עד אז אני מאוד מודאג. תודה.

שי שלום, ההקרנה אמורה לצמצם את הגוש בארובה ובכך לאפשר לעין לחזור פנימה ולהפסיק לבלוט.

12/08/2022 | 17:25 | מאת: ליאת

היי רציתי לשאול איך העין הגיבה להקרנות והאם היו לך תופעות לוואי קשות? הרבה בריאות.

12/08/2022 | 19:36 | מאת: שי

לא, לא היו תופעות לוואי. רק נשירה קלה בגבה שמעל העין המוקרנת, עין מעט מאוד יבשה שעם טיפות עבר במהרה. הטיפול עבר די בקלות

05/10/2021 | 19:20 | מאת: צחי

שלום דוקטור האם ברכיתרפיה שווה ביעילותה לניתוח במקרה של SCC של הלחמית הטרסלית תודה רבה

צחי שלום, אמא שלך קיבלה תשובה במרפאה. בהצלחה

שכחתי לציין שהכלי דם נמצאים בעיקר על הלובן של העין ממש ליד הקרנית זה נראה כמו נחש ומגיע כמעט לדופן של הקרנית האם יש פתרון גם מבחינה אסתטית המצב לא נראה טוב תודה רבה

שוב שלום לך, כלי דם כמו נחש על לובן העין המגיע קרוב לקרנית עלול להיות כלי דם המזין גידול בתוך העין בחלק הקדמי (בגוף העטרה, CB). כדאי לפנות לבדיקה ולאולטראסאונד עיניים. שנה טובה

אבחנה רופא עיניים בקופת חולים: תנועות עיניים מלאות ללא דיפולפיה perrla אין rapd מקטע קדמי שקט דיסקות תקינות 1 mrd הוא 5 מ"מ מימין 4 מ"מ מי שמאל בספק מפתח עפעפיים קטן מעט יותר משמאל שאלה ליועץ אוקלופלסטי עין ימין שקועה?? או שאפשר עדיין לחכות באותו זמן עד אחרי החגים לטיפול תודה רבה

לוברבום שלום, הבדל של 1 מ'מ במפתח העפעפיים אינו בעיה דחופה, וכנראה אינו מרמז על גידול. שנה טובה.

22/08/2021 | 10:59 | מאת: מוניק

מהוא התהליך לביצוע ניתוח להסרת העין עקב כאבים בלתי נסבלים כתוצאה מגלאוקומה עין עיוורת הרבה שנים.

מוניק שלום, בניתוח לעקירת העין אנו פותחים את הלחמית המצפה את העין, מנתקים את השרירים המניעים את העין מגלגל העין, מנתקים את עצב הראיה היוצא מאחורי העין, ואז ניתן להוציא העין. אם מוציאים עין שהיה בה גידול, אנחנו בד"כ לא משתילים שתל בארובה כדי להקל על המעקב לוודא שאין חזרה של הגידול. אם זה בגלל גלאוקומה - עין עיוורת וכואבת, אפשר להשתיל בארובה כדור, ולפעמים אפילו לקשור אליו את השרירים שהיו מניעים את העין, אם כי אין כמעט הבדל כלשהו בתוצאה הקוסמטית, כאשר עושים פרוטזה אצל ורדיזר בחיפה

16/08/2021 | 15:23 | מאת: ירון

שלום רב בגלל טשטוש ראייה התאשפזתי בבית חולים שם נמצא תהליך תופס מקום שדוחק עצב ראייה .הפנו אותי למרפאת גידולי עיניים השאלה שלי היא מה השלב הבא ,האם לוקחים ביופסיה ממקום כזה תודה רבה

שרון שלום, השלב הבא תלוי מאוד בתמונת ההדמיה, איפה בדיוק נמצא הגידול, איזה גידול חושבים שזה לפי ההדמיה. כשתהיה במרפאה, נוכל לדבר בפרוט.

שלום וברכה אני בת 28 יש לי בעיה בעין ימין שלא עובר כבר הרבה שנים זה נראה כמו כלי דם בצורת נחש בצד של הארובה האם יכול להיות קשור לבעיה בארובה שבגללה יש את הכלי דם בלחמית תודה רבה אשמח לשמוע תשובה תודה

ברכה שלום, יכול להיות באמת שהדבר קשור לבעיה בארובה. אני מציע שתתיעצי עם רופא/ת המשפחה שלך ותבדקי אם הוא/היא חושב/ת שיש מקום לעשות הדמיה לארובת העין (MRI בחתכים דקים, קורונלים וסגיטלים) בהצלחה
01/07/2021 | 16:52 | מאת: אני

שלום רב, בעבר היתה לי שעורה בשתי העיניים והוציאו לי בניתוח. הממצא היה שפיר. כיום, לאחר בערך 8 שנים חזר לי. ניסיתי לשים משחות של הרופא- סינטומצין וכו׳. אך לא עוזר. אני רוצה לפנות לרופא רציני ולבדוק זאת. האם אפשר לקבוע אצלכם תור? או אצל פרופ פאר? לבדיקה? או שאתם לא מתעסקים בזה? ואם לא, למי צריך לפנות ומה לעשות?

נשמח לבדוק אותך.

05/06/2021 | 22:45 | מאת: גיא

היי, אובחן אצלי לפני כמה ימים לימפומה LOW GRADE בארובת העין. אני עובר סדרת בדיקות כדי לקבוע את המשך הטיפול - מעקב, טיפול במבטרה, או הקרנות. האם טיפול במבטרה והקרנות לארובת העין פוגעים בפוריות הגבר?

גיא שלום, הטיפול שהזכרת לא אמור לפגוע בפוריות. בהצלחה.

06/05/2021 | 22:03 | מאת: ניב

שלום בן 46 ליפני חצי שנה הרופא שם לב שיש לי בלט עיין קטן שלח אותי לסיטי והתגלה המנגוימה באיזור ארובת העין בדיקת שדה ראיה תקינה וראיה תקינה מה עליי לעשות הרופא עניים אמר לי שדה ראייה כול חצי שנה אני דואג מה עליי ומה חייב לעשות תודה רבה האם חייב ניתוח?

17/05/2021 | 19:04 | מאת: ניב

אפשר המלצה כאן מה עדיף ומה עליי לעשות תודה

ניב שלום, המנגיומה היא גידול שפיר של כלי דם. כאשר היא מופיעה בארובת העין היא יכולה לדחוק העין החוצה. לעיתים, המנגיומה יכולה לגדול ולדמם. אם הדימום גדול זה יכול להיות מצב חירום. אני ממליץ לך לפנות לרופא/ת עיניים עם מומחיות בניתוחי ארובה לשקול הסרת הנגע.

28/04/2021 | 16:19 | מאת: שמואל

שלום רב, יש לי גלאוקומה וקיבלתי טיפות עיניים: אלפרגן, אזופט ,טרוותן האם יש להם סטרואידים?? בתודה רבה, שמואל

שמואל שלום, פנה לפורום גלוקומה

16/04/2021 | 11:08 | מאת: עדי

לפני כשנה הופיע כתם חום מעל העין שהתפשט מסביב לעין והעפעף .. זה קרה פתאום בגיל 30, אחרי שמעולם לא היה שם שום דבר. חשוב לציין שזה יצא כשנה אחרי הלידה. רופא אבחן כנבוס אוף אוטה מסוכן? משהו שניתן לטפל בו? גנטי? ממה זה נוצר?

עדי שלום, בגיל 30 פחות סביר שאין משמעות לנגע פיגמנטי חדש. אנא לפחות צרפי תמונה או תקבעי תור לבדיקה במרפאתינו בהדסה בהקדם.

1 2 3 4 5 6 7 8 > ... 8