לימפומה במוח ובעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/08/2015 | 20:05 | מאת: ירון

1) האם לימפומה של הזגוגית והרשתית(או של ערובת העין) בנוסף ללימפומה במוח, יכולה לפגוע בראייה(כלומר לגרום עם הזמן לטשטוש ואיבוד הראייה) ללא טיפול קונבנציונלי? 2) יכולת הריפוי של הכורכומין ידועה ונחקרה רבות. ההבדל הוא שהספיגה שלו אצל בני אדם לקוייה, ובעיה בסרטן מוח הוא שכורכומין כנראה לא עובר את מחסום הדם מוח. אך חשבתי שזה הגיוני, שקופרסים וטפטוף נוזל כורכום יכול לעזור בחיסול תאי הסרטן בעין היות שנוזלי הכורכום יגיעו אל הגידול הסרטני בעין - האם זה הגיוני ?

15/08/2015 | 22:38 | מאת: ירון

האם יש התקדמות עם תרופות ביולוגיות שונות(אולי חדשות) בטיפולים חולים, שמחליפות את הכימורתיפה התוך זגוגיתית ומשיגות תוצאות ריפוי לא פחות טובות או שעדיין הטיפול העיקרי הוא כימותרפיה התוך זגוגיתית?

שלום ירון, לימפומה של הרשתית והזגוגית היא ככל הנראה חלק מלימפומה של מערכת העצבים המרכזית. מעורבות המחלה בעין תיגרום לפגיעה בראיה. טיפול יכול לעזור לצמצם את מידת הפגיעה. לא נעשה מחקר מספיק על כורכומין. וודאי שלא הייתי ממליץ לך לטפטף מזה לעין.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות