רח' טביב 18, ראשון לציון

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

26/06/2015 | 18:45 | מאת: סוזנה

כי 10 שנים סובלת מדלקות חוזרות וצניחת עפעף. במהלך שנה וחצי נעשה סיטי ופעמיים MRI ארובות עיניים ממצאים בבדיקה ראשונה: מודגמת הגדלה של בלוטת הדמע מימין עם ממצא אשר נראה מסוייד בתוכה. יתכן מצב שלאחר זיהום בעבר או תהליך דלקתי גרנולומטוטי. סיכום בדיקה שניה אחרי 6 חודשים: בלוטת הדמה מימין בגודל תקין. בחלקה האחורית של הבלוטה מודגמת לימפומה בקוטר כ 4 מ"מ ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת. ברקע סובלת ממחלה כרונית LICHEN PLANUS עין שמול עין הצלה הודה על תשובה

הי סוזנה, רשום לך שם לימפומה? זה לא קשור לצניחת עפעף. מי הפנה אותך לבדיקת ה-MRI? רופא ראה את התוצאות? אולי ליפומה? הייתי אומר שהדאגת אותי, אבל גם אם זו באמת לימפומה בארובה, זו מחלה המתקדמת לאט מאוד: חודשים ארוכים. את צריכה לפנות למומחה/ית אוקולופלסטיקה לקחת ביופסיה מהנגע שבהדמיה לאישור האבחנה.

27/06/2015 | 12:00 | מאת: סוזנה

תודה על תשובה מהירה. בחוסר ידעה טעיתי, היה כתוב "ליפומה". בזמן דלקת אחרונה רואה המטפל לא רואה סיבה והחליט לשלוח אותי לסיטי. אחרי זה עברתי לטיפול לרופא אוקולופלסטיקה ששלח אותי ל MRI פעמיים. ולדעתי בגלל שלא היו שינויים בין בקידה ראשון ושניה היא החליט לא לעשות ביופסיה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות