פזילה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

05/04/2015 | 00:26 | מאת: רולי

לפני כשנתיים התחילה אצלי פזילה בעין שמאל שנעלמת וחוזרת מפעם לפעם. בעיקר בשעות הבוקר. יצויין כי לפני כתשע שנים עברתי הקרנות באיזור כתוצאה מגידול בנזופרינקס. יש לי תור ל M.R.I בעוד כחודשיים, אבל רציתי להרגע לפני כן האם מסתבר יותר שזה מנזקי קרינה או שזה מצביע על גידול כלשהו. תודה

רולי שלום, אני מניח, למרות שלא ציית שההפניה ל-MRI ניתנה לאחר בדיקת רופא/ת עיניים עם התמחות בעיניים ילדים/ נוירואופטלמולוגיה/ אוקולופלסטיקה. אם לא, עלייך לפנות למומחה מאחד התחומים הללו בהקדם. הקרנה יכולה לגרום להצטלקות, אבל לא כל כך הרבה זמן לאחר הטיפול עד כדי גרימת הפרעה בתנועת שריר המניע את העין. בכל אופן, זה לא סביר. האם גידול יכול לעשות את זה - כן, אבל ייתכנו גם גורמים נוספים. לא ניתן להציע אבחנה מבדלת בלי בדיקה במקרה שכזה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות