ניתוח אויסרציה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

30/03/2015 | 13:03 | מאת: חיה

שלום, אני בת 29, עיורת בעין שמאל. הוחלט לעשות ניתוח. ברצוני לדעת פרטים על תהליך הניתוח וההחלמה של ניתוח להוצאת עין- הבנתי שגלגל העין כן ישאר ואז צריך לשים עין תותבת.

Evisceratin = אויסרציה היא ניתוח בוא מוסרת הקרנית (החלק השקוף בקדמת העין) ותוכן העין מוצא תוך השארת קיר העין בלבד ובתוכו בד"כ משתילים כדור סיליקון. מעל לקיר העין הסגור סוגרים את הלחמית. Enucleation = אנוקלאציה היא ניתוח בוא מוצא גלגל העין בשלמותו. ברוב המקומות מקובל להשתיל כדור implant במקום הגלגל שהוצא, ולקשור אליו את השרירים הישרים המניעים את העין ליצור מעט תנועה. במקרים של עין שהוצאה בשל גידול אנו לא מתשילים implant מחשש שאם הגידול יחזור, השתל שהסתייד בנתיים יסתיר לנו את החזרה המקומית של הגידול גם בהדמיה. בשני סוגי הניתוחים צריך פרוטזה (תותב) לאחר הניתוח, רק שהצורה הפנימית של התותב משתנה בהתאם לניתוח שבוצע. ניתן לקנות בהודו תותבים ב-$5 החתיכה, אבל הכנת תותב מותאם אישית התואם את העין הנותרת היא מעשה אמנות ועולה כסף רב, הממומן בארץ (אחת ל-5 שנים) ע"י לשכת הבריאות המחוזית. למזלינו יש לנו אמנים ממדרגה ראשונה בארץ המכינים תותבים מצויינים.

19/04/2015 | 12:49 | מאת: חיה

אני אצטרך ככל הנראה לעשות ניתוח איוסרציה וגלגל העין כן נשאר.תהיה תנועה של העין , נכון? מה תהליך ההחלמה? מה סיכוי הצלחה? האם אתה מנתח בפרטי או שזה דרך בי"ח הדסה? תודה רבה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות