נבוס או מלנומה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

16/01/2015 | 18:20 | מאת: נלי

בשנות ה -70 אובחנו אצלי שינויים ניוונים בזגוגית של שני העיניים (גשם הזהב). בחודש נובמבר 2014, בעין ימין התגלה ממצא לא ברור שנראה או כ- נבוס או כ- מלנומה. בבדיקת אולטרה סאונד הממצא נוכח. בגלל השינויים הניוונים הקיימים, אי אפשר לעשות אנגיוגרפיה או טומוגרפיה קוהרנטית אופטית, כי לא ניתן לראות שום דבר. האם קיימת שיטת בדיקה נוספת כלשהי בכדי לקבוע באם מדובר במלנומה או לא? תודה מראה, נלי.

נלי שלום, האבחנה בין נבוס למלנומה נעשית בעזרת בדיקה קלינית בצרוף צילום ובדיקת אולטראסאונד. את מוזמנת לבוא אלינו לבדיקה ביום שלישי הקרוב להתייעצות ולאיבחון. יש להצטייד ב3 התחייבויות מהקופה: בדיקת רופא, צילום קרקעית העין, ו-US. אם לא תצליחי לקבל התחייבות לבדיקת רופא (בניגוד לתקנות משרד הבריאות), ניתן היום בהדסה לשלם 100 שקלים על בדיקת רופא מומחה (לא כולל את הצילום וה-US).

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות